ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η Ντίνα Καραγιάννη θέλει και μπορεί

Είναι εφικτή η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με περισσότερη ευημερία για όλους; Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη πιστεύει ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που θέτει υποψηφιότητα.

Σε συνέντευξή της στο anagnostis, η Ντίνα Καραγιάννη αναφέρεται στην απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με την περιφέρεια, στις δυνατότητες που έχει και τις οποίες μπορεί να διαθέσει στην υπηρεσία του πολίτη και ιδιαίτερα στους στόχους που θέτει για την επόμενη τετραετία.

Επίσης μιλά για την απλή αναλογική που «υποχρεώνει» σε συνεργασίες μεταξύ των αντιπάλων συνδυασμών, καθώς και στην ποσόστωση για τις γυναίκες, θεωρώντας ότι η νέα ρύθμιση θα επιφέρει αναγκαστική αλλαγή στη σύνθεση των συλλογικών Αυτοδιοικητικών Οργάνων από άποψη φύλου.

Ντίνα Καραγιάννη συνέντευξη

Η Συνέντευξη:

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και γιατί με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη;

Όπως γνωρίζετε είμαι μία μητέρα και ελεύθερη επαγγελματίας. Από την ενασχόλησή μου με τα κοινά τα τελευταία χρόνια διαπίστωσα ότι με σκληρή δουλειά και συντονισμένη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να βελτιώνουμε σταθερά πολλά πράγματα στη ζωή μας. Αυτή η θετική διαπίστωση κέντρισε το ενδιαφέρον μου και με ενθάρρυνε να σκεφτώ τη συμμετοχή μου στη διοίκηση των Τοπικών και Περιφερειακών υποθέσεων.

Μεταξύ των συμπολιτών μας, που αναγνώρισαν την επιτυχή ενασχόλησή μου με τα κοινά και τις δυνατότητές μου να συνεισφέρω στη διοίκηση των Περιφερειακών υποθέσεων ήταν ο νυν Περιφερειάρχης μας κ. Πέτρος Τατούλης. Η πρότασή του να συμμετέχω στο συνδυασμό του ήταν για μένα μία μεγάλη τιμή και συνάμα χρυσή ευκαιρία. Τιμή, γιατί μου δίδεται η δυνατότητα να συνεργασθώ με έναν έμπειρο και καταξιωμένο πολιτικό, ο οποίος έχει δείξει ότι αγαπάει τον τόπο του και νοιάζεται εμπράκτως για του συμπολίτες του. Χρυσή ευκαιρία, γιατί μου προσφέρεται η δυνατότητα να προσπαθήσω και να δημιουργήσω συλλογικά μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του Πέτρου Τατούλη.

Ντίνα Καραγιάννη συνέντευξη

Μιλήστε μας λίγο για τα προσόντα σας ή αν θέλετε καλύτερα για κάποια χαρακτηριστικά σας που θα πρέπει να γνωρίζουν οι Αργολιδείς.

Πολλοί συμπολίτες μας γνωρίζουν το ήθος μου και το «δείγμα γραφής» μου. Για εκείνους που δε με γνωρίζουν, έχω να πω ότι είμαι μία στοργική μητέρα δύο παιδιών που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαπλάσσει ακέραιους και δημιουργικούς χαρακτήρες. Μία μητέρα που έχει δείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά και δημιουργικά με άλλους γονείς, με εκπαιδευτικούς και τις τοπικές Αρχές για την πρόοδο και την προκοπή όλων των παιδιών. Είμαι επίσης μία ελεύθερη επαγγελματίας με «καθαρό» όνομα στην αγορά, η οποία έχει δείξει ότι σέβεται ευλαβικά τον άνθρωπο, τους κανόνες και τα συναλλακτικά ήθη.

Είμαι, τέλος, μία ενεργή πολίτης που είναι απολύτως πεπεισμένη ότι η καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των συλλογικών αναγκών απαιτεί συντονισμένη συλλογική προσπάθεια και διοικούντες αφοσιωμένους στο κοινό καλό.

Ντίνα Καραγιάννη συνέντευξη

Λένε πως «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Εσείς τι θέλατε να δείτε να αλλάζει στον τόπο μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

Ο τόπος που ζούμε είναι κατά κοινή ομολογία ένας ευλογημένος και προικισμένος τόπος, ένας τόπος που αξίζει να ζεις! Όμως ο κάθε άνθρωπος, η κάθε κοινωνία πασχίζουν διαρκώς για το καλύτερο. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω μία επιτάχυνση στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με περισσότερη ευημερία για όλους. Μία πιο συνεκτική και ανοιχτή κοινωνία. Μία κοινωνία που παρέχει ασφάλεια και περισσότερες ευκαιρίες ανάδειξης ισότιμα σε κάθε ένα από τα μέλη της. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για κάθε συμπολίτη μας.

Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι, αφού τίποτα δε μας χαρίζεται. Πιστεύω βαθειά ότι μπορώ να είμαι μία αξιόπιστη, μαχητική και δημιουργική Περιφερειακή Σύμβουλος. Αυτός ήταν ο λόγος, όπως προανέφερα, που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργότερα μα τα κοινά.

Ντίνα Καραγιάννη συνέντευξη

Η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο από 30% έγινε 40%, πιστεύετε ότι αυτό θα βελτιώσει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Είναι πεποίθησή μου ότι οι διοικητικές ικανότητες ενός ανθρώπου δε συναρτώνται με το φύλο του. Κατά συνέπεια δεν πιστεύω ότι αυτή καθαυτή η κρινόμενη νομοθετική ρύθμιση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το βέβαιο είναι ότι η νέα ρύθμιση θα επιφέρει αναγκαστική αλλαγή στη σύνθεση των συλλογικών Αυτοδιοικητικών Οργάνων από άποψη φύλου.

Ντίνα Καραγιάννη συνέντευξη

Μέσα από το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και με βάση το νέο νόμο της απλής αναλογικής πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να λειτουργήσετε ενωτικά και με τις υπόλοιπες παρατάξεις;

Η απλή αναλογική επιτρέπει τη συγκρότηση ενός απολύτως αντιπροσωπευτικού Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διοίκηση των Περιφερειακών υποθέσεων. Έχω την άποψη ότι με καλή διάθεση μπορούμε να προτάξουμε το συμφέρον της Περιφέρειας και να συνθέσουμε τις επιμέρους απόψεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Η πολιτική πορεία του επικεφαλής του συνδυασμού μας, Πέτρου Τατούλη, εγγυάται την ενωτική μας διάθεση και δέσμευση.