ΠολιτικήΑρχείο

Από το Ναύπλιο στην Ευρωβουλή: Σαρώνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Με χαρακτηριστική άνεση εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από τον Παύλο Πολάκη λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Με την ενσωμάτωση στο 77%, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήδη είχε συγκεντρώσει πάνω από 220.000 ψήφους. Αυτή την στιγμή έχει μαζέψει 271.394 σταυρούς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται ευρωβουλευτές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Έλενα Κουντουρά, συγκεντρώνουν λιγότερες ψήφους αθροιστικά (περίπου 207.000 ψήφους).

Αποτελέσματα ευρωεκλογών

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε σημειώσει ρεκόρ ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας περίπου 425.000 ψήφους. Από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος είχε αναδειχθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με περίπου 225.000 ψήφους, νούμερο που απ’ ότι φαίνεται θα ξεπεράσει ο Στέλιος.

Να σημειωθεί πως η καταγωγή του Στέλιου Κουμπουρόπουλου είναι από την Πρόνοια Ναυπλίου, κάτι που είχε επισημάνει και σε ομιλία που είχε δώσει στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου λίγες εβδομάδες πριν.