ΚοινωνίαΑρχείο

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου υποδέχεται τους μελλοντικούς μαθητές του

Την Πέμπτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «Ημέρα Υποδοχής» των μελλοντικών μαθητών του Γυμνασίου Κουτσοποδίου. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Κουτσοποδίου, Φιχτίου, Λυρκείας και Αγριλίτσας που πρόκειται να εγγραφούν το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020, επισκέφτηκαν τη σχολική μονάδα συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου υποδέχεται τους μελλοντικούς μαθητές του

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές το νέο τους σχολείο, να ενημερωθούν για την λειτουργία και τις δράσεις του. Αρχικά τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου και τους έκανε μία γενική ενημέρωση για το Γυμνάσιο και τις διαφορές του σε σχέση με το Δημοτικό. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου κάθισαν στα θρανία, είδαν τις αίθουσες, τα εργαστήρια υπολογιστών, τεχνολογίας και χημείας και ενημερώθηκαν από καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων σχετικά με το περιεχόμενο των μαθημάτων.

Μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με τους μαθητές του Γυμνασίου εξέφρασαν απορίες και κυρίως γνώρισαν αυτό που στη σκέψη τους φάνταζε άγνωστο και ξένο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά δρώμενα όπου συμμετείχαν από κοινού μαθητές του Γυμνασίου και των Δημοτικών σχολείων.

Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου υποδέχεται τους μελλοντικούς μαθητές του

Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά θα τους βοηθήσει για την πιο ομαλή τους ένταξη στο νέο σχολικό περιβάλλον.