ΠολιτικήΑρχείο

Ανδριανός, Γκιόλας, Μανιάτης ανήσυχοι για το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο

Με τα μάτια καρφωμένα στα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα επιτελεία των βουλευτών της Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού, Γιάννη Γκιόλα και Γιάννη Μανιάτη, αφού από τη Δευτέρα ξεκινά ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές.

Η Πελοπόννησος και το αποτέλεσμα που θα φέρει, καθώς και τα αποτελέσματα που υπάρχουν ήδη στους δήμους (αναμένεται και η Ερμιονίδα), με τις καραμπόλες και το κλίμα που δημιουργούν, επηρεάζουν και τις εθνικές εκλογές.

Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές ακολουθούν πολύ σύντομα, η αυτοδιοικητική κάλπη θα εκπέμψει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα.

Η Κουμουνδούρου βέβαια έχει χάσει την περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά έχει σημασία για το ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί ο Παναγιώτης Νίκας που στηρίζεται ανοιχτά από τη Νέα Δημοκρατία ή ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αν και νεοδημοκράτης πολεμήθηκε σε όλα τα επίπεδα από το συγκεκριμένο κόμμα ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Καταλυτικά θα λειτουργήσει η συμπεριφορά των 51.437 (14,63%) ψηφοφόρων του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε.

Η Πειραιώς από την πλευρά της ποντάρει να βάψει γαλάζια την Πελοπόννησο, γι΄ αυτό και προηγήθηκε η περιοδεία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα.

Αλλά και το ΚΙΝΑΛ μέσα απ΄ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία 24ωρα, έχει στραμμένα τα μάτια του στο αποτέλεσμα της Κυριακής, ώστε να χαράξει ανάλογα τη στρατηγική του εν΄ όψει των εθνικών εκλογών.

Το ενδιαφέρον των κομμάτων για το αποτέλεσμα μεταφέρεται αντίστοιχα και στους νυν βουλευτές, αλλά και στους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές, που θα έχουν μπροστά τους να διανύσουν έναν καυτό Ιούνιο.