ΕκδηλώσειςΑρχείο

Θέατρο στο Ναύπλιο: «Τ’ αγάλματα λυγίζουν αλαφριά…»

Το Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους «Αν.αν.ας» σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Τ΄αγάλματα λυγίζουν αλαφριά…».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 11π.μ. στο Τριανόν.

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Αγγελική Τσάκωνα

Σκηνογραφία – Κατασκευές: Αναστασία Κόρδαρη

Τ΄αγάλματα λυγίζουν αλαφριά…

Ο Αν.αν.ας.

Ο Αν…αν…άς δεν είναι πια μόνο ένα εξωτικό φρούτο…Αποτελεί πλέον και ένα σημείο συνάντησης θεάτρου και παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους στο Ναύπλιο. Μέσα από το εκπαιδευτικό δράμα και το θεατρικό παιχνίδι (διερευνητικό, κοινωνιοδραματικό, συμβολικό, παιχνίδι ρόλων) οι συμμετέχοντες αυτοσχεδιάζουν, μεταμορφώνονται, μιμούνται, εκφράζονται σωματικά και λεκτικά, επικοινωνούν, και διαπαιδαγωγούνται ολιστικά.

Οι βιωματικές δράσεις της Δραματικής Τέχνης επιτρέπουν στα παιδιά να αναλύσουν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν το ψυχικό τους δυναμικό, να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να καλλιεργήσουν κλίσεις και δεξιότητες, να αλληλεπιδράσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να συν-κινηθούν και να ζήσουν αρμονικά με τους άλλους, αποκτώντας μια συνθετική αντίληψη της μικροκοινωνίας τους αλλά και του κόσμου γύρω τους.

Ο Αν…αν…άς είναι έτοιμος να μετουσιωθεί σε έναν κοινό τόπο αναζήτησης της προσωπικής και κοινωνικής αλήθειας των παιδιών σας.

Και τι συμβαίνει, όταν συναντηθούν δύο «Αν…» και ένα «Ας…»;;;
ΑΝ…ΑΝ…ΑΣ