ΚοινωνίαΑρχείο

Η ψυχική υγεία των κατοίκων της Αργολίδας στο κόκκινο! Πόσοι πέρασαν από το Ψυχιατρικό Άργους

Στο κόκκινο βρίσκεται η ψυχική υγεία των κατοίκων της Αργολίδας, τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου Άργους εξετάστηκαν 5.022 ασθενείς το 2017, ενώ αυξήθηκαν πολύ την επόμενη χρονιά. Το 2018 εξετάστηκαν 6.677 ασθενείς αντίστοιχα.

Μάλιστα, για το αμέσως επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής με 24ωρη νοσηλεία, έτσι ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά και ασθενείς με μείζονα ενεργό ψυχιατρική συμπτωματολογία που χρήζουν νοσηλείας.
 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΥΣ

Από το Σεπτέμβρη 2019 όπως ανακοινώθηκε, το Ψυχιατρικό Τμήμα Άργους θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν ήδη τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, F/U, κλινική Depot, ομάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης,  καθώς και κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας με περιοχή ευθύνης το σύνολο του νομού.

Η Ψυχιατρική Κλινική θα καλύπτει 24ωρη νοσηλεία, για ασθενείς με μείζονα ενεργό ψυχιατρική συμπτωματολογία

Η Ψυχίατρος Συντονίστρια Διευθύντρια αναφερόμενη στο νοσοκομείο ημέρας επισημαίνει ότι πρόκειται για μια μονάδα μερικής νοσηλείας. Απευθύνεται στον ενήλικο πληθυσμό των ασθενών, για τους οποίους η 24ωρη ψυχιατρική νοσηλεία δεν κρίνεται αναγκαία, ενώ η αντιμετώπιση τους σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου δεν επαρκεί. 

Τα άτομα που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Ημέρας παραπέμπονται και από άλλες Μονάδες Ψυχικής Υγείας ή προσέρχονται με δική τους πρωτοβουλία. Κάθε παραπομπή ακολουθείται από μια ‘’συνέντευξη εκτίμησης’’ στην οποία μετέχει και η οικογένεια του ασθενούς ή τουλάχιστον ένα μέλος της. Στη συνέντευξη αυτή αξιολογείται η καταλληλότητα του ασθενούς για το θεραπευτικό πρόγραμμα, γίνεται ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου Ημέρας, συζητούνται οι προσδοκίες και όροι της συνεργασίας του ασθενούς και της οικογένειας με το Νοσοκομείο Ημέρας και τίθενται οι θεραπευτικοί στόχοι.
Κεντρική φωτο Gerd Altmann, Pixabay