ΟικονομίαΑρχείο

Γιατί σνομπάρουν το Αργολικό βερίκοκο;

Ανάμεικτες είναι οι εκτιμήσεις για την παραγωγή βερίκοκου, αφού στην Κορινθία θεωρούν ότι γενικά ήταν μία καλή χρονιά, ενώ στην Αργολίδα μιλάνε για μειωμένη παραγωγή και αδιάθετες ποσότητες λόγω μειωμένης ζήτησης. Καλή σχετικά θεωρούν την χρονιά που περνάει για το βερίκοκο στην ομάδα παραγωγών της Ένωσης Κιάτου.

Η ποσότητα που συγκέντρωσε η ΕΑΣ έφτασε τους 500 τόνους Μπεμπέκου και η τιμή κυμάνθηκε στα 30 λεπτά το κιλό περίπου. Στην Αργολίδα, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Γιώργος Ντόκος, δήλωσε ότι ενώ η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 30%, τελικά έμειναν αδιάθετες αρκετές ποσότητες, αφού προτιμήθηκε το κορινθιακό βερίκοκο. Η τιμή για το βερίκοκο που οδηγήθηκε στη χυμοποίηση έφτασε τα 15 λεπτά, ενώ για το βερίκοκο που οδηγήθηκε για κομπόστα η τελική τιμή ήταν τα 28 λεπτά.

Από τη βιομηχανία ΔΑΝΑΙΣ, ο Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, αφού επιβεβαίωσε τις τιμές των 15 λεπτών στη χυμοποίηση και των 28 για την κομπόστα, επεσήμανε ότι «υπήρχε ποιοτικό έλλειμμα στη φετινή παραγωγή, με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν όλα τα συμβόλαια και ένα μεγάλο μέρος να οδηγηθεί στη χυμοποίηση».

ypaithros.gr