ΚοινωνίαΑρχείο

Από την Μυτιλήνη στο Αϊβαλί

Με ανακοίνωσή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το ΚΑΠΗ Ναυπλίου πληροφορεί ότι διοργανώνει εκδρομή από τις 3/9 έως και τις 8/9 στο Αιγαίο και στην μικρά Ασία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1. Οι προεγγραφές θα γίνουν στις 20 και 21 Αυγούστου
2. Στην επιλογή θα προηγούνται όσοι δεν έλαβαν μέρος στην εκδρομή της Ιταλίας ( αυτοί θα επιλέγονται αμέσως )
3. Στις 22 Αυγούστου με κλήρωση ( που θα γίνει στον χώρο του εντευκτηρίου του Κ.Α.Π.Η.) θα επιλεγούν οι υπόλοιποι για την συμπλήρωση των λεωφορείων
4. Στις 23 Αυγούστου, όσοι τελικά επιλεγούν με την διαδικασία της κλήρωσης, θα καταβάλλουν το αντίτιμο της συμμετοχής τους.
Τιμή εισιτηρίου : 240 Ευρώ κατ’ άτομο.
6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ
Αναχ. 3-8 Σεπτεμβρίου 2019 1η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεση στάση για καφέ . Μόλις φτάσουμε στον Πειραιά , επιβίβαση στο πλοίο για αναχώρηση 20:00 για Μυτιλήνη.(Διαν/ση εν πλω).
2″ ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ – ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
Άφιξη το πρωί 08:00 και μετά από σύντομη στάση στην πόλη για τον πρωινό καφέ, αναχωρούμε για το Βόρειο τμήμα του νησιού. Η διαδρομή μας από τη ΘΕΡΜΗ και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ, με στάση για επίσκεψη και προσκύνημα, συνεχίζεται για το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ο οποίος είναι ο πολιούχος του νησιού. Η θαυματουργή εικόνα του ,είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου. Στάση, επίσκεψη, προσκύνημα, γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή στη Μυτιλήνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
3″ ΗΜΕΡΑ: ΜΟΛΥΒΔΟΣ – ΠΕΤΡΑ – ΚΑΛΛΟΝΗ
Πρωινό και συνεχίζουμε την περιήγηση – γνωριμία με τις ‘βορειοδυτικές’ περιοχές του νησιού. Η σημερινή μας διαδρομή περιλαμβάνει τη ΜΥΘΗΜΝΑ (ΜΟΛΥΒΟΣ) για προσκύνημα στην ιστορική Μονή Λειμώνος, η οποία κατατάσσεται στις πλουσιότερες μονές του Αιγαίου, με αξιόλογες τοιχογραφίες ,κειμήλια, εικόνες, άγια λείψανα, σκεύη, θησαυρούς και μία βιβλιοθήκη με 5.000 περίπου βιβλία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το χωριό ΠΕΤΡΑ όπου είναι η εκκλησία της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, το ΣΙΓΡΙ και το απολιθωμένο δάσος, καθώς επίσης την ΚΑΛΛΟΝΗ και τη ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, πριν επιστρέψουμε στην πόλη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Ξεκούραση και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4″ ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑΣΟ – ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΠΟΛΥΧΝΙΤΟ – ΣΚΑΛΑ – ΒΡΙΣΑ – ΒΑΤΕΡΑ
Μετά το πρωινό η περιπλάνηση μας θα συνεχιστεί με το νότιο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε την ΑΓΙΑΣΟ, χτισμένη στις πλαγιές του όρους Όλυμπος. Θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, που μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα από τον καλόγερο Αγάθωνα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στα γραφικά καλντερίμια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα είδη λαϊκής τέχνης. Συνεχίζουμε για τα ΒΑΣΙΛΙΚΑ, τον ΠΟΛΥΧΝΙΤΟ, τη ΣΚΑΛΑ, τη ΒΡΙΣΑ και τα ΒΑΤΕΡΑ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
5″ ΗΜΕΡΑ: Προαιρετική εκδρομή ΑΙΒΑΛΙ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, όσοι επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ) στο ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ, με την προϋπόθεση να έχουν διαβατήρια ή καινούργια αστυν. ταυτότητα. Το ΑΪΒΑΛΙ είναι όνομα γνωστό, νοσταλγικό, χιλιοτραγουδισμένο. Υπήρξε κάποτε ένα από τα σπουδαιότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του υπόδουλου Ελληνισμού, ανήκει στις αλησμόνητες πατρίδες με διάχυτο το ελληνικό στοιχείο. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα εμπορικά μαγαζάκια, τους υπαίθριους καφενέδες, τις παλιές εκκλησίες-σημερινά τζαμιά και να κάνετε τα ψώνια σας στην αγορά. Η ΠΕΡΓΑΜΟΣ είναι δοξασμένη και πλούσια πόλη της Μ. Ασίας που αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Μεγ. Αλεξάνδρου. Σήμερα από την αρχαία Πέργαμο σώζονται η ακρόπολη, τάφοι, ένα αρχαίο θέατρο 10.000 ατόμων και το Ασκληπιείο της Περγάμου. Είναι πλέον διάσημη για τα χαλιά της. Η γνωριμία μας με τις δύο πόλεις είναι ένα ταξίδι όπου σμίγουν το παρελθόν με το παρόν. Επιστροφή στην Μυτιλήνη. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Όσοι δεν συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή, έχουν την ημέρα στη διάθεσή τους να την αξιοποιήσουν όπως επιθυμούν. Διανυκτέρευση.
6″ ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο πλοίο για αναχώρηση 11:00 από τη Μυτιλήνη. Άφιξη στον Πειραιά 21:45, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Ναύπλιο.
*Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη ροή του προγράμματος χωρίς παράληψη.