ΟικονομίαΑρχείο

Capital controls τέλος από 1η Σεπτέμβρη

Την πλήρη άρση των capitals controls ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από την 1 Σεπτεμβρίου τελειώνουν τα capital controls για πάντα μετά από συνεννόηση με την τράπεζα της Ελλάδας, το σύνολο των ελληνικών τραπεζών αλλά και τις ευρωπαϊκές Αρχές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις της, υλοποίησε σήμερα ακόμα μία από αυτές, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που η ίδια είχε θέσει. Διά του οικονομικού της επιτελείου, προχώρησε στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος», τόνίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Επιτέλους, σήμερα κλείνει οριστικά ένας μεγάλος κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας άλλος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αναμενόμενη εξέλιξη έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, με το τελευταίο να τονίζει ότι αυτό το θετικό γεγονός δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς χειρισμούς από την κυβέρνηση. 

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογράμμισε ότι η πλήρης άρση των capital control αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε προετοιμαστεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ.