Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αργολίδα
Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα τοποθετηθεί λείαν συντόμως στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Ναύπλιο. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο greenagenda.gr.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ρεπορτάζ:
Στους ρυθμούς της ηλεκτροκίνησης κινείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήδη τοποθετήθηκαν δύο φορτιστές, ο ένας στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπροστά από το διοικητήριο, και ο άλλος στην τουριστική περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, θα τοποθετηθεί εντός των προσεχών ημερών ένας ακόμη φορτιστής στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αν και αρχικά είχε επιλεγεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ωστόσο υπήρξαν σύνθετα ζητήματα που δεν το επέτρεψαν.
«Η επιλογή των θέσεων αυτών έγινε ώστε να καλυφθεί αρχικά ο κάθετος άξονας της Πελοποννήσου», λέει στη Greenagenda.gr ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτός από την Αργολίδα που προαναφέραμε πρόκειται να τοποθετηθούν δύο ακόμη φορτιστές, ένας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη και ένας στην Ελαφόνησο, το μόνο νησί της Περιφέρειας, το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά να μετατραπεί σε “πράσινο νησί”.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής προσανατολίστηκε στην εφαρμογή πολιτικών για την επίτευξη του βασικού της στόχου, της αειφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας. Για τον λόγο αυτό αναζητήσαμε δυνατότητες και συνεργασίες εντός και εκτός της χώρας», λέει ο κ. Τατούλης.
Με σκοπό την ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της ηλεκτροκινητικότητας κατέθεσε με επιτυχία προτάσεις σε Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος σχημάτων με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή υλοποιεί δύο έργα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας για την εφαρμογή πολιτικών ηλεκτροκίνησης, το ένα στην περιοχή της Μεσογείου (Interreg Med), όπου συμμετέχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και το άλλο στην περιοχή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου (Interreg Adrion), ως εταίρος μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της συγκεκριμένης περιοχής.