ΆρθροΑρχείο

«Νύχτα Κρυστάλλων» στην Ερμιονίδα

Η διάσπαση της ΧΑ και η παρουσία Παναγιώταρου και Κασιδιάρη στον πολιτικό στίβο και στην δημιουργία νέου εθνικιστικού φορέα, έχει ενεργοποιήσει ένθεν και ένθεν του ακροδεξιού χώρου, ομαδούλες που προσπαθούν να βρουν πολιτική υπόσταση, ενισχύοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις.

Ο χώρος δυστυχώς συνεπικουρείται και από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ με συχνά κατασκευασμένες ειδήσεις, όπως κλοπή προβάτου, πετροπόλεμος στην σκουπιδιάρα, πορνεία, πρόκληση φωτιάς κλπ. Ειδήσεις που είτε διαψεύστηκαν, είτε δεν στηρίχτηκαν σε ενοχοποιητικό υλικό.

Μέρες πριν το ξέσπασμα της φωτιάς, που από τον Άλφα χωρίς εικόνα αποδόθηκε στους μετανάστες, μια ανάρτηση ενός περιοίκου καλούσε να βάλουν φωτιά και να τους κάψουν!

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μικρό χρονικό διάστημα αργότερα ξεσπούν παρουσία της αστυνομίας δύο φωτιές με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να κάνει λόγο υπόνοιες για εμπρησμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία βλέπει την πρώτη τουλάχιστον φωτιά πλησίον του ξενοδοχείου Γαλαξίας και την αφήνει να εκδηλωθεί μένοντας ασυγκίνητη.

Ίσως με έναν απλό πυροσβεστήρα να είχε αποτρέψει την όποια έκτασή της. Κάποιοι απέδωσαν την φωτιά σε στρώματα τα οποία έκαψαν «μαινόμενοι μετανάστες» και άλλοι σε μεταναστόπουλα τα οποία «παίζοντας» έβαλαν φωτιά στην περιοχή. Ερωτηματικά όμως προκαλεί ιδιαίτερα η δεύτερη εστία φωτιάς, μακρύτερα του ξενοδοχείου, όπου φέρεται να εντοπίστηκε στοίβα από κλαριά και ξερόχορτα για προσάναμμα.

Θα έχει ενδιαφέρον το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού οι κάμερες του ξενοδοχείου δεν κατέγραψαν αυτό το περιστατικό των πυρκαγιών.

Ασφαλώς θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της υποκίνησης για εμπρησμό, ακόμα κι αν ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Θερμοκέφαλοι υπάρχουν πάντα και μπορούν να μετατρέψουν την Ερμιονίδα σε «Νύχτα Κρυστάλων» και να μεταφέρουν στα θύματα τις ευθύνες τους. Η φωτογραφία προέρχεται από το pronews στο οποίο σχολιάζοντας προτρέπει τον εμπρησμό κάτοικος της περιοχής του ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Πριν λίγες ημέρες ένα νέο ακροδεξιό μόρφωμα από παλιά μέλη της ΧΑ ανάρτησε πανό κατά των μεταναστών προειδοποιώντας για κίνδυνο Ισλαμοποίησης και αγνοώντας όμως ότι πάνω από το  85% των μεταναστών στην Ερμιονίδα είναι Χριστιανοί!

ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΦΩΤΟ από ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ

Εκεί που λένε να κοπάσουν τα πράγματα, ξενόφερτοι σωτήρες υποδαυλίζουν τις εντάσεις.

Η άγνοια και η καλλιέργεια της ξενοφοβίας έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την Ερμιονίδα και τα χειρότερα έπονται με την Καταγγελία του Δήμου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για ρατσισμό.  

ΦΩΤΟ pronews