ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το δημοσίευμα του anagnostis για τους πρόσφυγες στο περιφερειακό συμβούλιο

Απροετοίμαστοι οι αιρετοί διάβαζαν anagnostis.org για να μάθουν τι μέλει γενέσθαι με το προσφυγικό στην Πελοπόννησο. Το θέμα έθεσε ο Πέτρος Τατούλης στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο κάνοντας λόγο για επικείμενη έλευση πάνω από 3000 μεταναστών στην Κόρινθο, με μονομερή απόφαση της κυβέρνησης χωρίς να έχουν ερωτηθεί μέλη της αυτοδιοίκησης.

Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποκάλυψε αποκλειστικά ο anagnostis από την Παρασκευή, με τους αιρετούς να έχουν πλήρη άγνοια. Εκτός από αυτούς που θα έρθουν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, άλλοι 4500 μετανάστες σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν σε διάφορες δομές που θα βρίσκονται σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα.

Τατούλης: Έρχονται 3000 μετανάστες στην Κόρινθο

Ο κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ζήτησε από το προεδρείο να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, χαρακτηρίζοντάς το επείγον.

Όπως ανέφερε, ο χώρος του στρατοπέδου της Κορινθίας σήκωσε όλο το βάρος του κέντρου κράτησης. «Σύμφωνα και με την αναφορά των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας υπάρχουν μέγιστα προβλήματα στον χώρο αυτό που χωρίς καν οι θεσμικοί παράγοντες, να έχουν ερωτηθεί μέλη της Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση μονομερώς προχωράει στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων και προβλέπεται να έρθουν στην Κόρινθο πάνω από 3.000 άτομα», υπογράμμισε ο πρώην περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι υπάρχει μέγα ζήτημα με το στρατόπεδο Κορίνθου, και πρότεινε, ακόμη και με αυτή την άτυπη διαδικασία να εκδοθεί ψήφισμα, ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μονίμως η Πελοπόννησος για να λυθούν προβλήματα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επεξεργαστεί ήδη.

Το μυστικό σχέδιο για 4500 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο

Νίκας: Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο

«Το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να είναι θέμα μικροπολιτικής. Η Πατρίδα μας δέχεται έναν πόλεμο με ανθρώπινα σώματα. Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει διαφορετικά, παρά συντασσόμενη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Να αυξηθεί η περιφρούρηση στα σύνορα και να ληφθούν όλες οι προϋποθέσεις για την υγεία και την αστυνόμευση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στο αίτημα Τατούλη. Και συνέχισε: «Αλίμονο αν πέσουμε σε μια συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει αλλού. Ασφαλώς, η Κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο, οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο. Ως Περιφερειακή Αρχή συντασσόμαστε με τις απόψεις κάθε δημοτικού συμβουλίου».

«Η Τρίπολη υποδέχθηκε μετανάστες εδώ σε διαμερίσματα, υπήρξε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, δουλεύει κόσμος, είναι βέβαια μία προσωρινή κατάσταση. Ο Έλληνας πρέπει να έχει τη λογική της φιλοξενίας και της συμπαράστασης», σημειώσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ακόμα ότι η Πελοπόννησος δεν είναι κρατίδιο και η χώρα δεν είναι ομοσπονδία, ενώ ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζός είπε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» μπορεί να θέσει το ζήτημα στα θέματα της συνεδρίασης του πρώτου ΠεΣυ που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.