ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θα αναβιώσει η κόντρα Καμπόσου – Χειβιδόπουλου για τα ρέματα, τη Δευτέρα;

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους Μυκηνών τη Δευτέρα, με τον Τάσο Χειβιδόπουλο να καλείται να ψηφίσει τις πληρωμές για τις καταστροφές της θεομηνίας σε πολλές περιοχές του δήμου, τις οποίες όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης αμφισβητούσε και δήλωνε ότι τα ρέματα έχουν καθαριστεί από την περιφέρεια.

Αυτό βέβαια είχε προκαλέσει το θυμό του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου εκείνη την εποχή και κατηγορούσε αντίστοιχα τον κο Χειβιδόπουλο για απραξία.

Αν επομένως τη Δευτέρα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν δημοτικός σύμβουλος Άργους ψηφίσει θετικά, αυτό πολιτικά σημαίνει ότι ο κος Χειβιδόπουλος θα αποδεχθεί τις ευθύνες του. Αν δεν ψηφίσει θα αναγκαστεί να ρωτήσει πού πήγαν τα λεφτά, κάτι που θα δημιουργήσει νέα ένταση και θα αναβιώσει την κόντρα με τον δήμαρχο.

Κανείς από τους δύο, ούτε ο Δημήτρης Καμπόσος, ούτε ο Τάσος Χειβιδόπουλος δεν αναμένεται να σωπάσουν για το θέμα αυτό, με όσα έχουν προηγηθεί προεκλογικά.

Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ στην Καποδιστρίου, υπάρχουν μια σειρά θεμάτων που αφορούν το παραπάνω ζήτημα:

– Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Κουτσοποδίου – 2ο έργο»,

– Περί εγκρίσεως 3ου Α.Π.Ε. και παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Άργους».

– Περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Μυκηνών».

– Περί εγκρίσεως 1ου Α.Π.Ε. και παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος Δ.Ε. Λέρνας, Ν. Κιου και Αχλαδοκάμπου».

– Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Κουτσοποδίου».

– Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Λέρνας».

– Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Άμεση αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας στη Δ.Ε. Λυρκείας».

Επίσης στην ημερήσια διάταξη είναι το έργο: «Οδοποιία Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου» και «Οδοποιία Δ.Ε. Μυκηνών».

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας είναι:

– Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2019.

– Περί χορηγήσεως παραγωγικής άδειας πωλητή υπαίθριου εμπορίου λαϊκών αγορών.

– Επί του από 10-9-2019 εγγράφου της Δ/νσης Οικονομικών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα: «Χρήση των υπηρεσιών της κινητής τηλεφωνίας και καθορισμός του ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων».

– Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων».

– Περί εγκρίσεως προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού μετά την έκδοση σχετικών αποφάσεων ένταξης του προγράμματος “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ” 2019-2020 ΣΤΟ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ.

– Περί εγκρίσεως 1ου πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων για τις εγγραφές νηπίων & βρεφών στους παιδικούς/βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Άργους – Μυκηνών σχολικής περιόδου 2019 – 2020.

– Περί συγκροτήσεως ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης αιτήσεων για απαλλαγή ή μείωση τροφείων στους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

– Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής των κάτωθι έργων: «Διαμόρφωση χώρων για την στέγαση νέου τμήματος βρεφικής φροντίδας» και Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης – τσιμεντοστρώσεις στην Τ.Κ. Αχλαδοκάμπου 2018 – 2019».

– Εκλογή Εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).

– Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Άργους – Μυκηνών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

– Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του Δήμου Άργους – Μυκηνών στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Αναπτυξιακής Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

– Ορισμός εκπροσώπου και αναπληρωτή του Δήμου Άργους – Μυκηνών στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε. (Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ).