ΆρθροΑρχείο

Πως θα εντοπίσετε τα φερέφωνα

Είναι σαν να κομίζει κανείς «γλαύκας στας Αθήνας» ή «πεπόνια στο Άργος», όταν λέει πως κάποιες ειδήσεις προέρχονται κατευθυνόμενες από κάποια κέντρα.

Το ότι τα ΜΜΕ συχνά «ξέπλεναν» τις ειδήσεις τους με εργολαβίες, όταν ο νόμος τις επέτρεπε, είναι γνωστό γι΄ αυτό πλέον τα μέτρα είναι αυστηρά ως προς τον έλεγχο παράλληλων δραστηριοτήτων, που θα μπορούσε η μία να γεμίζει το καλάθι της άλλης.

Αυτά που μπορεί να γίνονται κάτω από το τραπέζι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, εκτός κι αν σπάσει κανένα απόστημα. Όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κάνει κανείς τον ντεντέκτιβ και να βρει συγκοινωνούντα δοχεία:

  • Ένας τρόπος είναι η επανάληψη μιας είδησης πάντοτε θετικής (copy paste), που αφορά συγκεκριμένο ή συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
  • Ένας δεύτερος τρόπος είναι ο εντοπισμός «εργολαβικής υπεράσπισης» πολιτικών προσώπων, αντ` αυτών των ιδίων, όταν οι ίδιοι δεν έχουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις.
  • Συγκρίνετε τον τρόπο γραφής, την σύνταξη και τις επαναλαμβανόμενες λέξεις με δηλώσεις των προβαλλομένων προσώπων.
  • Και τρίτος απλοϊκός τρόπος είναι η σύγκριση των διαφημιζομένων σε μερικά site. Για παράδειγμα, site που δεν το βλέπει ούτε η μάνα του ιδιοκτήτη του, κατακλύζεται με τις ίδιες ακριβώς διαφημίσεις με άλλα, που εντελώς τυχαία προβάλουν το ίδιο ή τα ίδια πολιτικά πρόσωπα.

Άιντε ξέρω, σας ανοίξαμε την όρεξη.

Προσοχή όμως, οποιαδήποτε συμπεράσματα βγάλετε κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

Είναι πολύ εύκολο να κηλιδώσουμε συνειδήσεις και συναδέλφους, που μπορεί να κάνουν τίμια την δουλειά τους και είναι πράγματι πολλοί που μοχθούν με όποια λάθη, ανθρώπινα, για την δική σας ενημέρωση, όπως και πολλοί αιρετοί που επιθυμούν μια πραγματική και αδέκαστη κριτική κι όχι κολακείες και ψέματα.

Πριν πάτε να ψάξετε οποιονδήποτε άλλον ξεκινήστε πρώτα από μας!