ΚοινωνίαΑρχείο

Κλείδωσε η έλευση και άλλων προσφύγων στην Πελοπόννησο – Αν δεν πάνε Κόρινθο τότε που;

Την στήριξη των Περιφερειών και της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος από την αύξηση των προσφυγικών- μεταναστευτικών ροών και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης τους ενημέρωσε, εκτός των άλλων, ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ισότιμα στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχθηκε και άλλους μετανάστες στην Πελοπόννησο, αρκεί αυτοί να μην πάνε στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται γύρω στους 2.000 μετανάστες στην Πελοπόννησο, με το μεγάλο βάρος να πέφτει στην Κόρινθο, γι’ αυτό ζήτησε από τον υπουργό να μην επιβαρυνθεί άλλο η συγκεκριμένη περιοχή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι που θα πάνε, κάτι που αναμένεται να απαντηθεί σύντομα.

«η χώρα δέχεται επίθεση και πρέπει το πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να το διαχειριστούμε για να μην έχουμε παρεπόμενα που θα πληρώσει ο λαός», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Όπως είπε, η απόφαση για στήριξη από τις περιφέρειες ήταν ομόφωνη, προκειμένου να βοηθηθούν τα νησιά του Αιγαίου, που «έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο», αλλά ζήτησε και αυτός ισοκατανομή σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το πρόβλημα. Παράλληλα ζητά να μην επιβαρυνθεί άλλο η Κόρινθος που αυτή την στιγμή φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών.