ΚοινωνίαΑρχείο

Δολοφονία Κοιλάδας: Το άλλοθι, το σπανακόριζο, τα λεμόνια και οι αντιφάσεις

Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου. Στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ανέβηκε ο σύζυγος της αδελφής της κατηγορούμενης.

Ανέφερε πως στη μία και είκοσι το μεσημέρι της επίμαχης μέρας πήγε στο σπίτι της πεθεράς του για να πάρει φαγητό και εκεί συνάντησε την κατηγορούμενη. Ισχυρίστηκε πως στη συνέχεια πήγε στο δικό του σπίτι, άφησε το φαγητό στη σύζυγο του και κατέβηκε στην αυλή για να κόψει λεμόνια.

Συνέχισε λέγοντας πως στις δύο παρά τέταρτο τον κάλεσε στο κινητό του ο φίλος του Θανάση Λάμπρου, στου οποίου το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος, λέγοντας του:

«Έλα γρήγορα, ο Θανάσης έχει χτυπήσει».

Υποστήριξε πως δεν είπε τίποτε στη σύζυγο του και πως πήγε αμέσως  στο σπίτι του φίλου του θύματος. Εκεί όπως είπε στο δικαστήριο είδε από μακριά τον καπετάνιο πεσμένο στο έδαφος και βγήκε αμέσως στον κεντρικό  δρόμο περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο της έδρας όσο και της πλευράς της πολιτικής αγωγής. Ο μάρτυρας δεν μπόρεσε να απαντήσει με σαφήνεια στο γιατί δεν ειδοποίησε την σύζυγο του ή τη σύζυγο του θύματος, γιατί η γυναίκα του δεν τον αναζήτησε και γιατί όταν η ίδια τον κάλεσε στο τηλέφωνο, τον ρώτησε «τι συμβαίνει με τον Θανάση», ενώ δεν την είχε προηγουμένως ενημερώσει.

Όπως είπαν στο δικαστήριο οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του θύματος, ο μάρτυρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν προανακριτικά οι συγγενείς της κατηγορούμενης. Πιο συγκεκριμένα ο πατέρας της είχε καταθέσει πως εκείνο το μεσημέρι δεν πήγε κανείς στο σπίτι τους, ενώ η μητέρα της είχε καταθέσει πως από το σπίτι είχε περάσει μόνο η κατηγορούμενη.

«Δεν ξέρω τι έχουν καταθέσει οι άλλοι. Ξέρω τι έχω καταθέσει εγώ», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ασκήθηκε βία στον ίδιο ή στη σύζυγο του από τους αστυνομικούς, απάντησε αρνητικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με την εξέταση της μητέρας και της αδελφής της κατηγορουμένης.

Πηγές: anikolouli.gr, star.