ΟικονομίαΑρχείο

Χαμόγελα για το Ρόδι στην Ερμιόνη

Ξεκίνησε η συγκομιδή στα πρώιµα ρόδια της επαρχίας Ερµιονίδος, όπου καλλιεργείται η γλυκιά ποικιλία «Ερµιόνη», µε την παραγωγή στην περιοχή να αναµένεται ποιοτικότερη από την προηγούµενη χρονιά και την ποσότητα περίπου στα ίδια επίπεδα. 

Από 50 έως 70 λεπτά κυµαίνεται προς το παρόν η τιµή στο χωράφι, ανάλογα µε την ποσότητα που πουλάει ο παραγωγός και την κατάσταση των καρπών. Όπως δήλωσε ο παραγωγός ∆ηµήτρης Κόντος στην Agrenda, φέτος δεν υπήρχαν φαινόµενα όπως η περυσινή κακοκαιρία «Ζορµπάς» και επετεύχθησαν πιο εύκολα τα ποιοτικά στάνταρντς.

ΑΠΟ 1.200 µέχρι 1.500 τόνοι παράγονται στην επαρχεία και φτάνουν τους 2.000 τόνους µαζί µε κάποιες άλλες περιοχές της Αργολίδας, στις οποίες καλλιεργείται η ίδια ποικιλία.

Η ποικιλία «Ερµιόνη», έχει γλυκιά γεύση αλλά και µαλακό κουκούτσι, κάνοντάς την επιθυµητή για κατανάλωση ως βρώσιµο ρόδι, αλλά και για την παρασκευή χυµού, όπου και κατευθύνεται το µεγαλύτερο µέρος της παραγωγής της περιοχής, µέσω των δύο µεταποιητικών µονάδων που προµηθεύουν µε καθαρισµένο ρόδι και χυµό αλυσίδες σούπερ µάρκετ, όπως οι Σκλαβενίτης και Βασιλόπουλος.