ΡεπορτάζΑρχείο

Τα σαραβαλάκια της αστυνομίας με τα 400.000 χιλιόμετρα

324 αυτοκίνητα διαθέτει η αστυνομία στην Πελοπόννησο και αυτά τα 58 είναι ακινητοποιημένα. Ο μέσος όρος στα κοντέρ των ηλικιωμένων αυτοκινήτων είναι τα 400.000 χιλιόμετρα!

Αυτά τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, που προβληματίστηκε τόσο για την αστυνόμευση, όσο και για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών που επιβαίνουν στα σαραβαλάκια, όσο και για την εκτέλεση των καθηκόντων των ειδικών μονάδων της αστυνομίας που έχουν συσταθεί για την πρόληψης της εγκληματικότητας.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα της αστυνομίας να αγοραστούν νέα περιπολικά.

Η Περιφέρεια αποφάσισε να συνδράμει – μετά από το σχετικό αίτημα της αστυνομίας – με ανά όχημα ανά νομό.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε πίστωση για πέντε οχήματα 4Χ4 τζιπ, αξίας 28.000 ευρώ το καθένα.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τον κ. Κάτσαρη να ψηφίζει λευκό, ενώ είχε ήδη αποχωρήσει η παράταξη Τατούλη.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας «υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας των αστυνομικών που κινούνται με μηχανές και αυτοκίνητα που είναι σε κακή κατάσταση. Είναι σημαντικό να δοθεί ένα καλό όχημα σε κάθε νομό».

Όπως σημείωσε «θα βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα όπου έχει ανάγκη, είτε είναι η Αστυνομία, είτε το Λιμενικό, είτε η Πυροσβεστική, είτε είναι νοσοκομεία, γιατί βοηθάμε τους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Χαίρομαι που ομονοούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτό το θέμα. Αυτό είναι πολιτική, να στηρίξουμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι να λέμε ότι αυτό είναι δουλειά του ενός ή του άλλου υπουργείου».