ΚοινωνίαΑρχείο

Βρέθηκε ορθοπεδικός και δεν έχουν λεφτά να τον προσλάβουν

Το φαινόμενο της φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (brain drain) μπορεί να μην είναι καινούργιο, και να διαβάζουμε κυβερνητικές εξαγγελίες για την επιστροφή στην Ελλάδα των επιστημόνων που έψαξαν την τύχη τους στο εξωτερικό, όμως οι αγκυλώσεις του ίδιου του κράτους σπρώχνουν και άλλους επιστήμονες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο χωρίς επικουρικό Ορθοπεδικό, αφού δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι.

Παρόλα αυτά πριν από λίγο καιρό βρέθηκε ορθοπεδικός, που εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί στο Νοσοκομείο, όμως η υπόθεση φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες.

Γιατί; Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του 2019 και δεν υπάρχουν λεφτά για την πρόσληψη του Ορθοπεδικού, που τόσο ανάγκη έχει το Νοσοκομείο Ναυπλίου, για να καλύψει τις ανάγκες του.

Για τους δύο μήνες που απομένουν δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους και για 3 – 4000 ευρώ που χρειάζονται,  δεν μπορεί το νοσοκομείο να προσλάβει τον Ορθοπεδικό, γνωρίζοντας ότι αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη πρόσληψη θα διασφάλιζε την ειδικότητα και για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ειδικότητα, κάτι που ξέρει και ο κόσμος που στο παρελθόν έκανε ουρές για να εξυπηρετηθεί από τον μοναδικό ορθοπεδικό που υπήρχε.