ΡεπορτάζΑρχείο

Το στρατόπεδο Ναυπλίου μετατρέπεται σε ξενώνες

Ελάχιστοι φαντάροι έχουν μείνει πλέον στο ΚΕΜΧ που μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών. Μέρος του στρατοπέδου ήδη προετοιμάζεται για τη νέα του χρήση ως ξενώνας για υψηλόβαθμους αξιωματικούς του ΓΕΣ και του ΝΑΤΟ.

Ανάλογοι ξενώνες έχουν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια στο ισόγειο της Λέσχης Αξιωματικών, εκεί που ήταν το εστιατόριο, οι οποίοι λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι του ΚΕΜΧ από την πλευρά που βλέπει στην οδό Ασκληπιού συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς να διαμορφώνονται σε δυάρια και τριάρια προκειμένου να φιλοξενήσουν οικογένειες. Το έργο το έχει αναλάβει εταιρία από την Άρια η οποία κατασκευάζει μεγάλα διαμερίσματα 50-75 τ.μ., με καλή κατασκευή και πολλές ανέσεις.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς γίνεται. Όπως είχε αποκαλύψει πρώτος ο anagnostis, προβλέπεται δημιουργία λίγων κατοικιών για να κάνουν διακοπές αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και στρατηγοί του ΓΕΣ.

Το μέρος που βρίσκεται μπροστά από την Ασκληπιού θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του στρατού για κατοικίες ενώ το πίσω μέρος προορίζεται να δοθεί στην τοπική κοινωνία, αν και τώρα τελευταία έχουν φουντώσει και πάλι οι φήμες για την δημιουργία κέντρου μεταναστών, αν παραστεί ανάγκη. Σενάριο που και λογικά να το πάρει κανείς δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Τα δύο τμήματα θα χωριστούν με φράκτη στο ύψος του παλιού λόχου των σκαπανέων, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς οι αξιωματούχοι που θα έρχονται. Ο χώρος των κατοικιών δεν θα είναι προσβάσιμος από πολίτες και θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος.

Σε πρώτη φάση, και πιθανότατα εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να παραδοθούν 7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων, για οικογενειακές διακοπές.

Σύντομα θα αρχίσει και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με γκαζόν, πράσινο κ.α. ώστε να εξυπηρετούν τους ξενώνες.