ΡεπορτάζΑρχείο

Πότε φεύγουν οι μαούνες από το λιμάνι – Τί θα γίνει στις Μπανιέρες

Συνεχίζονται οι εργασίες της εκβάθυνσης του λιμανιού του Ναυπλίου καθημερινά για την ολοκλήρωση ενός έργου, που αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, η παράταση που δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων φανερώνει ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος Νοέμβρη, οι μαούνες – γερανοί θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο λιμάνι. 

Γιατί όμως αυτή η καθυστέρηση;

Σύμφωνα με τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου (25/9/2019) που έδωσε την έγκριση για την παράταση του έργου «ολοκλήρωση εκβάθυνσης στο λιμένα Ναυπλίου και υποστήριξη κρηπιδωμάτων», μέχρι τις 30 – 11 – 2019, οι λόγοι είναι οι εξής:

«Κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδίως τον Αύγουστο, λόγω συνεχών αφίξεων και αναχωρήσεων τουριστικών σκαφών, υπήρξε καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών.

Επιπλέον δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες επισκευής στα κρηπιδώματα, λόγω ελλιμενισμού των τουριστικών σκαφών, ούτε η κατασκευή του τοίχου προστασίας στη θέση Μπανιέρες, λόγω καθημερινής χρήσης της περιοχής από τους λουόμενους.

Ευνόητο επακόλουθο και αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η επιμήκυνση του χρόνου που απαιτείται για  την περαίωση και ολοκλήρωση του έργου».