ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δημάκη: Τα όσα είπε ο Καμπόσος δεν αποτελούν ολοκληρωμένη πρόταση

Την δική της απάντηση δίνει η δημοτική σύμβουλος της «Δυνατής Πόλης Ξανά» Σοφία Δημάκη αναφορικά με την πατρότητα της ιδέας για στέγαση του πανεπιστημίου του Άργους στο Κουτσοπόδι.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της που έρχεται ως απάντηση στην οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου:

«Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, εκτίθεται άλλη μια φορά με το προχειρογραμμένο δελτίο τύπου που εξέδωσε εκτάκτως, σήμερα , ημέρα Παρασκευή, 25-10-2019.

Μετά την αστεία επικεφαλίδα (που είναι αυταπόδεικτη η ανεπάρκεια του συντάκτη και η άγνοιά του γύρω από την αγγλική γλώσσα), ακολουθεί η κριτική στη σκέψη / πρόταση που “τόλμησα” να κάνω, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας, στην οποία εκθέτω τους λόγους που πρέπει να στεγαστεί το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας σε συγκεκριμένο ακίνητο εντός οικισμού Κουτσοποδίου.

Ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί να με κατηγορήσει ανεπιτυχώς ότι οικειοποιήθηκα πρόταση του Δημάρχου και παραθέτει ως επιχείρημα, μια γενική κι αόριστη αναφορά του κ. Καμπόσου, όπου αναφέρει επί λέξει: ‘’Μακάρι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να φέρει κι άλλες σχολές έχουμε χώρους και μάλιστα ένα μεγάλο ακίνητο που ετοιμάζουμε τώρα να ολοκληρώσουμε στο Κουτσοπόδι , το οποίο είναι δωρεά και έχει προχωρήσει. Είναι 1500τ.μ χώρος και αν χρειαστεί έχουμε κι άλλους χώρους για να στεγάσουμε Πανεπιστημιακές σχολές.’’

Η παραπάνω αναφορά, έτσι όπως διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτώβριου 2019, δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση της δημοτικής αρχής (ειδικά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως η εγκατάσταση μιας σχολής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο μας) , αλλά πρόκειται περί μιας ακόμα αοριστολογίας, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει στα Δ.Σ.. Αναρωτιέμαι, αν απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης να εκθέτει την ολοκληρωμένη θέση του για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πόσο μάλλον δε όταν διαμένει στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα και την εκπροσωπεί.

Όλη αυτή λοιπόν η μάχη εντυπώσεων δε γίνεται για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από τις γνωστές λαϊκίστικες μεθόδους αποπροσανατολισμού και ψηφοθηρίας που ακολουθεί εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή, από τη στιγμή που θα μπορούσε να κουβεντιάσει και να ενσωματώσει προτάσεις της αντιπολίτευσης , αντί συνεχώς να τις μέμφεται, να τις λοιδορεί ή πολλές φορές, να τις οικειοποιείται. Συνεχίζεται, λοιπόν, η χρόνια αυτή τακτική τη στιγμή που στο Βόρειο Τμήμα του δήμου μας, και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Κουτσοποδίου, εδώ και 9 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.
Στόχος μου παραμένει η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που θα δώσει πνοή στην περιοχή του Κουτσοποδίου (αλλά και του ευρύτερου Δήμου) και όχι κινήσεις τακτικισμού και μικροπολιτικής ,γι’ αυτό και δεν θα επανέλθω πάλι σε αυτού του είδους αντιπαραθέσεις, αλλά θα συνεχίσω να τοποθετούμαι εμπεριστατωμένα ώστε να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα.

Υ.Γ. 1 Άλλος είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τα HOAXES που δυστυχώς, διασύρουν την πόλη μας σε όλη την Επικράτεια.
Υ.Γ. 2 Έχω πολύ καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες που με απεικονίζουν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε την επόμενη φορά να μου λέτε να σας στέλνω.

Σοφία Δημάκη
Πολιτικός Μηχανικός, MSc
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών
»

Έξαλλος ο Καμπόσος για την πατρότητα της πρότασης για Πανεπιστήμιο στο Κουτσοπόδι