ΟικονομίαΑρχείο

Η Google εκπαιδεύει δωρεάν τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου

Η Google προχώρησε στη νέα επέκταση της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται από το 2015, αφορά στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες και απευθύνεται σε τοπικές τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού. Μέσα από ομαδικά σεμινάρια και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, οι τοπικοί επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους και να καταρτιστούν στη χρήση εργαλείων, όχι μόνο της Google, αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου.

Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε πρόσφατα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Στόχος του είναι να λάβουν οι επιχειρήσεις τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά, αναπτύσσοντας την παρουσία τους σε αυτό και προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των Online Advisors, ειδικών συμβούλων της Google, που έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση σε διαδικτυακά εργαλεία. Ήδη, τέσσερεις Online Advisors βρίσκονται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Μέσα από την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, η Google έχει επισκεφθεί μέσα σε 5 χρόνια περισσότερες από 100 πόλεις και έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, περισσότεροι από 120.000 Έλληνες, τόσο στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όσο και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Η πρωτοβουλία της Google τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ αποτελεί μέλος της  “Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση”.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος Grow Greek TourismOnline στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας δήλωσε σχετικά:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία της Google Grow Greek Tourism Online’ επεκτείνεται πλέον και στην Πελοπόννησο. Η Περιφέρειά μας έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να προβάλουμε τις τοπικές επιχειρήσεις μας στο διαδίκτυο με πιο ενεργό τρόπο. Πρόκειται για έναν στόχο, στην επιτυχία του οποίου πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό οι ψηφιακές δεξιότητες που προσφέρει η Google.»

H Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς  θεωρούμε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη με όλα όσα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας, Grow Greek Tourism Online, θα στηρίξει σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις, βοηθώντας στο να γίνουν πιο εξωστρεφείς στο διαδίκτυο, να προβάλουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή, διαπιστώνοντας γρήγορα τα σημαντικά οφέλη της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.»

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με τους OnlineAdvisors του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο  https://g.co/greektourism/peloponnisos