ΟικονομίαΑρχείο

Κληρώνει για φυσικό αέριο σε Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα

Μπορεί ο κεντρικός αγωγός του Φυσικού Αερίου να περνάει έξω από το Άργος, όμως ούτε καν η πόλη αυτή δεν έχει αποκτήσει δευτερεύον δίκτυο για να τροφοδοτήσει επιχειρήσεις και κατοικίες με φτηνή ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα.

Ο Παναγιώτης Νίκας αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του έργου, η καθυστέρηση του οποίου επί σειρά ετών καθιστά την Πελοπόννησο ενεργειακά πανάκριβη, σπρώχνει τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου να προχωρήσει, με δέλεαρ την αρωγή στην εξεύρεση χρηματοδότησης.

Τη δυνατότητα ένταξης 20.000.000 ευρώ μέσω του ΠΕΠ για να κατασκευαστεί επιτέλους το δευτερεύον δίκτυο φυσικού αερίου προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας εξετάζει τη Δευτέρα η Περιφέρεια σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στην Τρίπολη.

Όπως ανακοινώθηκε, η προοπτική της δημιουργίας του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, όπου καταλήγει ο αγωγός, προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας (Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα), περιλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων στη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Τρίπολη στελέχη της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης 20.000.000 ευρώ μέσω του ΠΕΠ, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη υπάρξει σύσκεψη και συμφωνία για το ποσόν αυτό με την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να γίνει αποδεκτή και η ένταξη από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί επιθυμία των κατοίκων της Περιφέρειας», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.