ΡεπορτάζΑρχείο

Παραμένει σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο (Pics)

Παραμένει σε κατάληψη η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, με τους σπουδαστές να συμμετέχουν δυναμικά στο φοιτητικό αγώνα που ξεκίνησε σε πολλές σχολές σε όλη την Ελλάδα, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα από ομάδες καταστολής.

Η Σχολή του Ναυπλίου τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, με τους φοιτητές να βρίσκουν συμπαραστάτες ακόμα και τους καθηγητές τους.

Παραμένει σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο (Pics)

Ο φοιτητικός σύλλογος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – όπως έχει ανακοινώσει – χαιρετίζει τη μαζική κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων των Πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας και συμμετέχει δυναμικά στο φοιτητικό αγώνα, κηρύσσοντας τους χώρους της σχολής υπό κατάληψη από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν 

– την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ΑΣΥΛΟΥ
– τα προς ψήφιση μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων
τη διαγραφή στα ν+2 έτη φοίτησης
– την κατάργηση παροχής της Παιδαγωγικής Επάρκειας με την απόκτηση πτυχίου

Παραμένει σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο στο Ναύπλιο (Pics)

Επίσης, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια εντός και εκτός του Πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους φοιτητές, που δέχτηκαν προκλητική άσκηση βίας των ομάδων καταστολής.
Καλούν τους Φ.Σ. να μπουν σε νέο γύρο όξυνσης και κλιμάκωσης μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.