ΚοινωνίαΑρχείο

Λεφτά για θέρμανση

Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τέσσερις είναι οι γεωγραφικές ζώνες. Ανάλογα τη ζώνη το επίδομα κυμαίνεται από 80 έως 250 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε τέκνο. Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον στο διάστημα αυτό πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου, αξίας τουλάχιστον διπλάσιας από το ύψος του επιδόματος.

Το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 20.000 ευρώ για τον έγγαμο και η αξία της περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ για τον άγαμο και τις 250.000 ευρώ για τα ζευγάρια.

Για να εισπράξουν οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019.
Προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019.

-Πληρωμή των δικαιούχων
Το ποσό επιδόματος καταβάλλεται εξ ολοκλήρου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 για το σύνολο των αιτούντων δικαιούχων, ανεξαρτήτως αγορών πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 6 της παρούσας.
Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 και όχι αργότερα από τις 31 Μαρτίου 2020, πραγματοποιείται διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης με βάση τα υποβληθέντα φορολογικά στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης πετρελαίου θέρμανσης και επαναϋπολογισμός του ποσού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης του κάθε δικαιούχου.