ΡεπορτάζΑρχείο

8 ώρες ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο στην Εθνική Οδό

Μόνο το ρεύμα προς Αθήνα άνοιξε μετά από πολύωρη καθυστέρηση εκατοντάδων οδηγών που είχαν εγκλωβιστεί από τις 3.30 τη νύχτα στα διόδια της Κορίνθου.

Τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που ήταν για 8.5 ώρες ακινητοποιημένα κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες, μέχρι να ξεμπλοκάρουν και η κίνηση γίνεται με δυσκολία.  

Η Πελοπόννησος παρέμεινε αποκομμένη από τη νύχτα, αφού έπεσαν φερτές ύλες από το βουνό στην Κινέτα.

Οι αρχές φάνηκαν απροετοίμαστες για ότι συνέβη και χρειάστηκαν πολλές ώρες για να καθαρίσουν το δρόμο (Το ρεύμα προς Αθήνα άνοιξε στις 11.30 το πρωί). 

Σε ό,τι αφορά στο ρεύμα προς Κόρινθο, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση, γίνονται προσπάθειες ο δρόμος να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία από το μεσημέρι.

Video με εκατοντάδες αποκλεισμένους οδηγούς όλη τη νύχτα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να τί έγινε στην Αθηνών – Κορίνθου. Έπεσε το βουνό στο δρόμο (pIcs)

Ακόμα και πλοίο κόλλησε στον Ισθμό (Vid)

 

Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός «Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 – 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων.
Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση».