ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ποιά τέσσερα μεγάλα έργα για την Αργολίδα υπόσχεται ο Νίκας (Vid)

Με την παρουσία αρκετού κόσμου δεδομένων των καιρικών συνθηκών, ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Παναγιώτης Νίκας ο οποίος προέβη σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο περιθώριο των εορτασμών. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν θα κατασπαταλήσει πόρους για μικροέργα, ούτε θα σκορπίσει λεφτά για γιορτές και πανηγύρια γιατί εκεί δεν πιάνουν τόπο. Αντίθετα ανέφερε τέσσερα μεγάλα έργα που θέλει να θέσει σε τροχιά για την Αργολίδα. Αυτά είναι η μαρίνα, το τραίνο, η σύνδεση Άργους – Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο και η βελτίωση του οδικού δικτύου προς Ερμιονίδα, με συντόμευση του χρόνου της διαδρομής. 

Για το στρατόπεδο του Ναυπλίου ξεκαθάρισε ότι παραχωρήθηκε αποκλειστικά στην Περιφέρεια, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για την στέγαση σε αυτό και υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και κρατικών υπηρεσιών. Πιθανότατα η παραχώρηση να μην αφορά όλη την έκταση αυτού αλλά μέρος αυτής, με το υπόλοιπο να μετατρέπεται σε ξενώνες για αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν υπογραφεί το σχετικό χρησιδάνειο μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο προς Άργος και Ναύπλιο γνωστοποίησε ότι θα έχει σύντομα συνάντηση με την ηγεσία του ΟΣΕ, αποκαλύπτωντας πως οικονομικά σε αυτό το πρότζεκτ θα συμβάλει και η Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την εκκίνηση των έργων στον Άγιο Γεώργιο καθώς ο μητροπολιτικός ναός είναι σημαντικό μνημείο για την πόλη του Ναυπλίου.

Σε ότι αφορά το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας ο κ. Νίκας μίλησε για καφενειακού επιπέδου κουβέντες, υπογραμμίζοντας πως το έργο είναι ασφαλές και πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στην αρχαιολογία.

Για το μεταναστευτικό σύστησε ενότητα τονίζοντας πως πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας που βουλιάζουν. Παράλληλα επισήμανε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την Πελοπόννησο και πως αυτοί που έχουν αρμοδιότητα για να χειριστούν το θέμα είναι οι δήμοι, από την στιγμή που θα ενημερωθούν για το θέμα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης στο argolidatv: