ΚοινωνίαΑρχείο

Βγαίνουν στους δρόμους συνταξιούχοι σε Άργος και Ναύπλιο

Δράσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται από τους συνταξιούχους της Αργολίδας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, σε Ναύπλιο (μπροστά στην ALPHA BANK στην Ενδεκάτη) και Άργος (στην πλατεία Δικαστηρίων).

Τη διοργάνωση κάνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΕΑ) και εκτός από τους συνταξιούχους, καλούν και όλα τα εργατικά σωματεία και φορείς του νομού.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Αργολίδας:

«Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΣΕΑ) ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ, μπροστά στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνουν την πρωτοβουλία και καλούν σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους Συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία και πρόνοια.

Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, κοινωνικές παροχές, Σ.Σ.Ε., μεροκάματα, σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.α., είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

• Πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.

Διεκδίκηση τώρα αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

• Διεκδίκηση συντάξεων που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.

• Διεκδίκηση μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

• Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ

Παίρνουμε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Σας καλούμε το Σάββατο 30/11/19 ώρα 11 π.μ. μπροστά στην ALPHA BANK στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο και την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. στα Δικαστήρια στο Άργος, σε δράσεις διαμαρτυρίας.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νομού να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις διαμαρτυρίας».