ΠολιτισμόςΑρχείο

Η Ειρήνη Γκόγκου προβάλει τον κόσμο της στο Άργος

«Εκθεσιάζομαι !!!» είναι ο τίτλος της Έκθεσης Ζωγραφικής και Γλυπτικής της Ειρήνης Γκόγκουα, η οποία θα πραγματοποιηθεί 1 – 8 Δεκεμβρίου 2019 στις Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-13:00 & 17:00-22:00 και το σαββατοκύριακο 11:00-23:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εκθεσιάζομαι !!! Σε μια οθόνη – καμβά προβάλω τον εσωτερικό μου κόσμο, τον οποίο αντικρίζω για πρώτη φορά, κάθε φορά, μαζί με εσάς μας λέει η Ειρήνη Γκόγκουα.

Πεταλουδίσματα

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Παππούς Πέρι» της Χρύσας Σαββάκη.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 θα γίνει η παράσταση στροβιλισμού “Messier 51” του Αλέξανδρου Φαρμάκη και ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Δούσο (duduc, kaval, φλάουτο, κα.).

Η Ειρήνη Γκόγκου προβάλει τον κόσμο της στο Άργος

 

Γεννημένη στη Γεωργία από πατέρα Γεωργιανό και μητέρα Ελληνίδα, φέρει ένα πνευματικό συγκερασμό από τις κουλτούρες των χωρών που έχει ζήσει, δηλαδή τη Γεωργία, την Ελλάδα και το Ουζμπεκιστάν. Μία επιστήμονας της τέχνης καθώς κύριο επάγγελμά της είναι η Οδοντιατρική. Το εικαστικό της ταλέντο προέκυψε κατά τα φοιτητικά της χρόνια και έκτοτε λειτούργησε πάνω της σαν χείμαρρος πνοής και ζωής. Ζωγραφική σε καμβά, πλέξιγκλας, κεραμική γλυπτική και ξυλογλυπτική μας μεταφέρουν σε ένα ταξίδι στο άπειρο του θεατού και του ημίφωτος του ασυνείδητου. Όλα αυτά περιπλέκονται σε έντονα χρώματα με αέναη κίνηση συναισθημάτων σε σουρεαλιστικά μοτίβα.