ΚοινωνίαΑρχείο

Black Friday στην Δαλαμανάρα – Αχόρταγοι διαρρήκτες έκαναν τα δικά τους δωρεάν ψώνια!

Μαύρη Παρασκευή για την Δαλαμανάρα στην κυριολεξία, καθώς χθες με το που έπεσε το σκοτάδι οι διαρρήκτες «χτύπησαν» δυο σπίτια.

Όπως καταγγέλουν κάτοικοι, κλέφτες γύρω στις 7 το απόγευμα έσπασαν την κεντρική είσοδο οικέιας και αφαίρεσαν χρυσαφικά. Οι αχόρταγοι διαρρήκτες μπήκαν και σε δεύτερο σπίτι απ’ όπου έκλεψαν πιστωτικές, τηλεόραση και μετρητά.

Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν το ότι οι ιδιοκτήτες έλλειπαν εκείνη την ώρα από τα σπίτια τους, ίσως λόγω και της Black Friday, αυτής με τις προσφορές. 

Οι κάτοικοι του χωριού είναι αναστατωμένοι, τονίζοντας πως η κατάσταση χοντραίνει επικίνδυνα, καθώς οι παραβάτες τώρα τελευταία δείχνουν ιδιαίτερη «συμπάθεια» στην περιοχή.

Black Friday στην Δαλαμανάρα - Αχόρταγοι διαρρήκτες έκαναν τα δικά τους δωρεάν ψώνια!

Η αστυνομία μετέβη σήμερα στις οικείες που παραβιάστηκαν για να καταγράψει τα συμβάντα και να πάρει αποτυπώματα. 

Την ίδια στιμγή ο πρόεδρος του χωριού καλεί έκτακτο τοπικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των περιουσιών, όσο αυτό είναι δυνατό από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Οι κάτοικοι είναι και αυτοί έτοιμοι να πάρουν τα δικά τους μέτρα για την αυτοπροστασία τους, με συνεννόηση μεταξύ τους, αλληλοβοήθεια, πίεση προς τις αρχές, καθώς και πρακτικότερες λύσεις όπως η τοποθέτηση καμερών και συναγερμών όπου δεν υπάρχουν.