ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Επίθεση Γκαβούνου σε Κωστούρο για τα σκυλιά του Ναυπλίου, που έχασε ο Λέντζος στο Άργος

Σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Άργους Νίκος Γκαβούνος για τα σκυλιά που είχε μαζέψει ο μπόγιας στο Ανυφί, αλλά «δραπέτευσαν» στον Ξηριά του Άργους, την ώρα που οδηγούνταν στο κτηνίατρο.

Ο κος Γκαβούνος ζητά από τον Κο Κωστούρο «να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τους κατοίκους του Άργους, όσο και από τα ζώα που αποσπάστηκαν με αυτόν το βίαιο τρόπο από το φυσικό τους περιβάλλον», ενώ τονίζει ότι «τα όσα ειπώθηκαν από το Δήμαρχο Ναυπλιέων ήταν δικαιολογίες».

Αφορμή η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου για τα σκυλιά που χάθηκαν, τα οποία σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου Παναγιώτη Λέντζο κατά τη μεταφορά των σκύλων σε κτηνίατρο του Άργους, σταμάτησαν στη γέφυρα του Ξηριά και εκεί όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν τα σκυλιά, αυτά είχαν αγριέψει και δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν. Τα σκυλιά χάθηκαν.

Ο κος Γκαβούνος με δήλωσή του επιχειρηματολογεί για «δεν έπεισε ο κύριος Κωστούρος», όπως τονίζει, ενώ εκφράζει την αμφιβολία του «εάν αυτό το “ατυχές” εγχείρημα συνέβη για πρώτη φορά ή είναι συνηθισμένο γεγονός με βάση την πρακτική που εφαρμόζει ο δήμος Ναυπλιέων».

Η δήλωση Γκαβούνου

Σχετικά με την απώλεια των 2 σκύλων από υπαλλήλους του Δήμου Ναυπλιέων, παρακολούθησα τις εξηγήσεις που εδώθησαν στο δημοτικό συμβούλιο τους και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα όσα ειπώθηκαν από το Δήμαρχο Ναυπλιέων ήταν δικαιολογίες.

Πρώτα – πρώτα ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τους κατοίκους του Άργους, όσο και από τα ζώα που αποσπάστηκαν με αυτόν το βίαιο τρόπο από το φυσικό τους περιβάλλον.

Δεν έπεισε ο κύριος Κωστούρος γιατί:

α) κανένας εθελοντής ζωόφιλος δεν θα συμμετείχε σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

β) για να γίνει μια στείρωση προϋποθέτει τα ζώα να είναι νηστικά τις τελευταίες 24 ώρες, άρα η μετακίνηση θα ήταν δικαιολογημένη προς την πανσιόν φιλοξενίας ζώων, για την οποία όλο καμάρι ο κύριος Κωστούρος ανέφερε ότι υπάρχει σύμβαση, για να παραμείνουν εκεί μέχρι να ενημερωθεί ο αρμόδιος κτηνίατρος.

γ) στείρωση χωρίς ραντεβού με κτηνίατρο υπάρχει μόνο στο αφήγημα του κυρίου Δημάρχου και όχι στην συνήθη πρακτική.

δ) περισυλλογή χωρίς κλουβί μεταφοράς και τα απαραίτητα εργαλεία δεν είναι περισυλλογή.

ε) η δικαιολογία των μεταφορέων ότι άνοιξαν την πόρτα να δουν αν τα σκυλιά ήταν μέσα είναι επιεικώς αστεία.

Αυτό που δεν μας είπε ο κύριος Κωστούρος είναι εάν αυτό το “ατυχές” εγχείρημα συνέβη για πρώτη φορά ή είναι συνηθισμένο γεγονός με βάση την πρακτική που εφαρμόζει ο δήμος του, μιας και από όσο κατάλαβα αυτή είναι η κανονικότητα.

Λυπάμαι ειλικρινά για το γεγονός αυτό και παρακαλώ πολύ να προσπαθήσουν μην ξανασυμβεί, εάν δεν έχει ξαναγίνει, τέτοιο «ατύχημα» εντός των ορίων του Δήμου Άργους – Μυκηνών.