ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όλο το δημοτικό συμβούλιο έψαχνε τα σκυλιά που έχασε ο μπόγιας

Ο μπόγιας έχασε τα σκυλιά και για μισή ώρα το δημοτικό συμβούλιο του Ναυπλίου συζητούσε για το θέμα αυτό. Πώς δραπέτευσαν στο Άργος, τα σκυλιά που …συνελήφθησαν στο Ανυφί;

Το περιστατικό σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λέντζο έχει ως εξής:

Ο δήμος ειδοποιήθηκε για δύο αδέσποτα σκυλιά στο Ανυφί τα οποία ήταν επιθετικά. Η Ομάδα περισυλλογής που έφτασε εκεί βρήκε δύο θηλυκά τετράποδα και τα πήρε με αυτοκίνητο για να τα πάει σε κτηνίατρο στο Άργος για στείρωση.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, τα σκυλιά έφυγαν στο Ξηριά στο Άργος:

«Έγινε μια αστοχία από τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο δρόμο. Πηγαίνοντας προς Άργος σταμάτησαν για κάποιο λόγο στη γέφυρα του Ξηριά. Εκεί όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν τα σκυλιά, αυτά είχαν αγριέψει και δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν. Τα σκυλιά χάθηκαν. Την ίδια και την επόμενη μέρα δύο συνεργεία έψαχναν τα σκυλιά, αλλά δεν βρήκαν».

Το θέμα πήρε διαστάσεις από φιλοζωικές οργανώσεις σχετικά με τον τρόπο που περισυνελέγησαν τα σκυλιά.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αφού ανέλυσε τί κάνει ο δήμος για τα αδέσποτα κατέληξε:

«Μπορεί να ήταν μια αστοχία. Και μια τέτοια αστοχία υπήρχε. Τα ζώα δεν τα πήρε κανένας με τη βία. Μαζεύτηκαν όπως έπρεπε, έλλειπε το κλουβί, το οποίο είχαν αμελήσει να πάνε να το ζητήσουν, αλλά μην καταδικάζουμε κιόλας. Σε κανέναν δεν άρεσε, αλλά αυτό δεν θα πει κιόλας ότι η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και ελάχιστα διαφημισμένη. Δεν βγήκαμε να κουβαλάμε σκυλάκια ούτε να φωτογραφίζομαι με τα σκυλιά μου.

Ούτε κάθε φορά που κάποιος έπαιρνε ένα ζώο να το πάει στον κτηνίατρο, το φωτογραφίζουμε και λέμε, άλλη μία στείρωση από το δήμο Ναυπλιέων. Να το κάνουμε; Θα το κάνουμε, σας πληροφορώ. 

Δέχομαι την αστοχία, αλλά από την άλλη μέχρι εκεί. Τα ανθρώπινα λάθη, είναι ανθρώπινα λάθη. Θεωρώ ότι η σωστή διάσταση είναι ότι υπήρχε μια αστοχία στην όλη κατάσταση και μπορεί να γίνει μάθημα για όλους».

Την αντίδρασή του για όσα συνέβησαν κατέγραψε ο γνωστός φιλόζωος Στέλιος Κυριακού:

«Που ”χάθηκαν”τελικα τα σκυλιά; Δαγκώσανε και τα απομακρύνατε ή τα πήγατε για στείρωση; Τι σημαίνει ”ήταν μια αστοχία”; Πήγατε δηλαδή οργανωμένοι με τα κλουβιά σας, τα λουράκια σας και σας περίμενε ο κτηνίατρος ή τσουβαλιάσατε δύο ζώα σε ένα βαν με την βοήθεια ανθρώπων που δηλώνουν ζωόφιλοι και ξεκινήσατε προς άγνωστη κατεύθυνση; ”Αστοχία” κύριε δήμαρχε σημαίνει ότι δεν πιάσαμε τον στόχο μας. Ποιος ήταν τελικά ο στόχος σας;

Μια εβδομάδα πριν την ”αστοχία” μίλησα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και του είπα ότι διαθέτω και την γνώση αλλά και τα εργαλεία, κλουβιά, λουριά, φίμωτρα και άλλα, ώστε να κάνουμε σωστή δουλειά αν θέλουμε να περισυλλέξουμε ένα ζώο. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου τεθήκαμε στην διάθεσή του. Γιατί δεν μας καλέσατε να πιάσουμε τα ζώα και διαλέξατε ανορθόδοξους τρόπους με άσχετους ανθρώπους;

Στις εκατοντάδες επεμβάσεις που αναφέρατε ότι έγιναν τόσα χρόνια, η περισυλλογή είχε γίνει από εμένα και την ομάδα μου. Πήρατε ποτέ μπάλα τα χωράφια για να ψάξετε να βρείτε τα σκυλιά που πέρασαν από τα χέρια μας;

Ήμουν είμαι και θα παραμείνω στο πλευρό των ζώων και ελπίζω σύντομα να καταλάβετε ότι δεν έχετε απέναντί σας ανθρώπους μειωμένης αντίληψης. Τότε ίσως καταφέρουμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύσεις σοβαρές και υπεύθυνες στο θέμα των αδέσποτων που απασχολεί τον δήμο μας αλλά και όλους τους δήμους της χώρας μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ