ΟικονομίαΑρχείο

Ποιοι κοινόχρηστοι χώροι νοικιάζονται στο Ναύπλιο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κοινόχρηστους χώρους εντός του πάρκου του ΟΣΕ και επί της Βασ. Κωνσταντίνου διαθέτει – εκμισθώνει ο δήμος Ναυπλιέων για τις ημέρες των εορτών.

Η διάθεση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων γίνεται με δημοπρασία και ο χρόνος λήξης της διάρκειας της μίσθωσης είναι η 10η Ιανουαρίου 2020.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τους παρακάτω χώρους, σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πεζόδρομος Βασ. Κων/νου: πραγματοποίηση εκθέσεων, ομιλιών μουσικών εκδηλώσεων θεατρικών παραστάσεων, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων επιτρέπονται ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια και ποδηλατάκια σε περιφραγμένο χώρο που θα ορίζεται κάθε φορά ανάλογα με την τοποθέτηση εκεί του χωριού του Αι Βασίλη.

-Πάρκο ΟΣΕ: πραγματοποίηση εκθέσεων ομιλιών μουσικών εκδηλώσεων θεατρικών παραστάσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων λούνα παρκ, παγοδρόμιο και αθλητικές εκδηλώσεις. Όσον αφορά το παγοδρόμιο ορίζεται παραπλεύρως του υπαίθριου θεάτρου και όσον αφορά το λούνα παρκ ο χώρος που ορίζεται από το τραίνο (αντίκα- μνημείο) έως τον πεζοδρόμιο της οδού Πολυζωίδου. Όσον αφορά το CAROUSEL – παιδικά παιχνίδια αυτά θα τοποθετούνται κατά την περίοδο των εορτών και του Μαραθωνίου.

Το δημοτικό συμβούλιο λόγω των επερχόμενων εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2019 – 2020, αποφάσισε την έγκριση δημοπράτησης κοινόχρηστων χώρων εντός του πάρκου ΟΣΕ και του πεζοδρόμου της Βασ. Κωνσταντίνου προσδιορίζοντας τις θέσεις αναλυτικά, τη δραστηριότητα ανά θέση, τα τετραγωνικά μέτρα ανά θέση, καθώς και το χρονικό διάστημα μίσθωσης ανά θέση.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου θα καθορίσει τους όρους δημοπράτησης.