Ανακοίνωσε υποψηφιότητα με άλλη πολιτική πλεύση ο Ψυχογυιός

Υποψήφιος για την Πανελλαδική Αντιπροσωπεία στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την παράταξη «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι» θα είναι ο οικονομολόγος Παναγιώτης Ψυχογυιός, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αργολίδας. 

Η επιλογή του αυτή άλλωστε ήταν και ο λόγος της διαγραφής του από το ΚΙΝΑΛ, καθώς η παράταξη με την οποία επέλεξε να κατέλθει σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζεται πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που το ΚΙΝΑΛ κατεβαίνει με δικό του ψηφοδέλτιο.

Παναγιώτης Ψυχογυιός Προοδευτικοί Οικονομολόγοι

Στο κάλεσμα του ο Π. Ψυχογυιός αναφέρει: 

«Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι οικονομολόγοι.

Την Κυριακή θα είμαι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Ζητώ για άλλη μια φορά την στήριξη σας, για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του φορέα μας και των επαγγελμάτων μας.

Συμμετέχω σε μια νέα πρωτοβουλία οικονομολόγων απ’ όλη τη χώρα, με συναδέλφους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές αλλά με κοινή αγωνία για την πορεία απαξίωσης του φορέα μας.

Συνάδελφοι απ όλη την Ελλάδα, από διαφορετικά επαγγέλματα και από διαφορετικούς κομματικούς χώρους συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων με σκοπό την πρόοδο του Επιμελητηρίου μας.

Η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία των νέων συναδέλφων, τα κουτσουρεμένα επαγγελματικά δικαιώματα, η μετανάστευση φίλων και συμφοιτητών μας στο εξωτερικό για να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά, η απαξίωση πολλών κλάδων του οικονομολογικού επαγγέλματος στην Ελλάδα και η ανάγκη αναβάθμισης τους, η ανάγκη των φοροτεχνών-λογιστών που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Επιμελητηρίου για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών και την περαιτέρω κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, είναι μερικά μόνο ζητήματα από τα πολλά που έρχεται αντιμέτωπος ο σύγχρονος οικονομολόγος.

Είναι προβλήματα που απέναντι σ αυτά ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δομήσαμε και την δέσμη των προτάσεων μας όπως: μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους οικονομολόγους, αναβάθμιση σεμιναρίων ώστε να καλυφθεί η επανεκπαίδευση συναδέλφων λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, E-Learning σεμινάρια, πρόγραμμα Bridge με σκοπό το Brain regain, την επικαιροποίηση των εργασιών του Λογιστή-Φοροτέχνη την καθιέρωση του θεσμού Mentoring.

Την ίδια στιγμή ανοίγουμε την συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί η εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Πανεπιστημίων με αυτά αποφοίτων Κολλεγίων αλλά και η γενικότερη απαξίωση των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων.

Καλώ όλους τους καλούς φίλους συναδέλφους οικονομολόγους 15 Δεκεμβρίου στις κάλπες.Ανεξάρτητα το τι ψηφίζετε, η μεγάλη συμμετοχή και οι συνέργειες την επόμενη μέρα απέναντι στα πραγματικά προβλήματα, καθιστούν ένα Επιμελητήριο δυνατό και χρήσιμο στην κοινωνία και στον επαγγελματία».