ΚοινωνίαΑρχείο

Ο «μουτζούρης» της Αργολίδας;

Την πρόθεση του ΟΣΕ για την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής στήριξης του σιδηροδρομικού δικτύου, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Σπηλιόπουλος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισημάνθηκε, από πλευράς Περιφέρειας, ότι τα όποια προβλήματα στη συγκεκριμένη γραμμή είναι μικρά και, σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να συμβάλει οικονομικά στην αντιμετώπισή τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, έγινε γνωστό ότι θα εξεταστεί και το οικονομικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του εν λόγω δρομολογίου, για το οποίο -όπως τονίστηκε- υπάρχει διάθεση από την κυβέρνηση να το συμπεριλάβει σε “πακέτο” παραδοσιακών δρομολογίων από κοινού με δρομολόγια, όπως το Διακοφτό – Καλάβρυτα και Βόλος – Μηλιές.

Εδώ να σημειώσουμε πως το αίτημα των πολιτών της Αργολίδας αφορά την πλήρη επαναλειτουργία της ανακαινισμένης μετρικής γραμμής με τακτικά επιβατικά δρομολόγια και όχι απλά και μόνο την τουριστική αξιοποίησή της με παραδοσιακά δρομολόγια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις εκπεφρασμένες προθέσεις της κυβέρνησης, τουλάχιστον για την ώρα. 

Για να γίνουν όλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ. Σπηλιόπουλος χρειάζεται ο ΟΣΕ να γίνει ένας σύγχρονος, ενιαίος οργανισμός κάτι που θα συμβάλλει στην καλύτερη αποτελεσματικότητα του.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ αναγνώρισε πάντως πως και η διάσωση των -εξαιρετικής αρχιτεκτονικής- κτήρια των σιδηροδρομικών σταθμών που βρίσκονται εδώ και μια δεκαετία αφημένα στην τύχη τους, είναι κάτι που θα απασχολήσει τον οργανισμό στο μέλλον.