ΕκδηλώσειςΑρχείο

Σημαντική ομιλία από το Ναυπλιώτη χειρουργό Γιάννη Βίρλο στο Βουλευτικό

Με μήνυμα: «Μπορούμε να τον προλάβουμε. Μπορούμε να τον θεραπεύσουμε. Μπορούμε να τον νικήσουμε», ο Ναυπλιώτης χειρουργός Γιάννης Βίρλος, θα μιλήσει την Κυριακή στις 7μμ, στο Βουλευτικό με θέμα τον «Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Από τη πρόληψη στη θεραπεία».

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του θα δώσει έμφαση στην πρόληψη. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για έναν πολύ συχνό καρκίνο που μπορούμε να τον προλάβουμε.

Σημαντική ομιλία από το Ναυπλιώτη χειρουργό Γιάννη Βίρλο στο Βουλευτικό

Όπως είχε δηλώσει ο κος Βίρλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «Οι παράγοντες κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού χωρίζονται σε παράγοντες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν και σε αυτούς που δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η ύπαρξη παραγόντων κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού δεν σημαίνει ότι κάποιος/α θα αναπτύξει καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού.

Αναφορικά με τους παράγοντες κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού, οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν, αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή στο τρόπο ζωής μας.

Δηλαδή χρειάζεται άσκηση, μείωση περιττού βάρους, αποφυγή καπνίσματος και υπερβολικής λήψης αλκοόλ, αλλαγή διατροφικών συνηθειών, όπως η αποφυγή κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος,  κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και κατανάλωσης μαγειρεμένου κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες (τηγανισμένο κρέας).

Επίσης συνίσταται η εξέταση του παχέος εντέρου και του ορθού, η οποία επιτυγχάνεται με την κολονοσκόπηση (την ενδοσκοπική εξέταση του παχέος εντέρου και του ορθού). Η κολονοσκόπηση είναι καλό να οργανώνεται στην ηλικία των 50 ετών αν και νεότερες συστάσεις συνιστούν την ηλικία των 45 ετών η νωρίτερα αν υπάρχει κληρονομικότητα (όπως η οικογενής αδενωματώδης πολυποδίαση ή το σύνδρομο Lynch), ατομικό ή / και οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του εντέρου η / και πολυπόδων ηήιστορικό ιδιοπαθούς φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (όπως η ελκώδης κολίτιδα ή η vόσος του Crohn)».

Σημαντική ομιλία από το Ναυπλιώτη χειρουργό Γιάννη Βίρλο στο Βουλευτικό

Ο Γιάννης Βίρλος είναι Ειδικευμένος Χειρουργός με εξειδίκευση στο πεδίο της χειρουργικής του εντέρου, ορθού και πρωκτού (Consultant Colorectal Surgeon), όσο και στις χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου (ΙΦΝΕ), καθώς και την εκκολπωματώδη νόσο του παχέος εντέρου.                                                                                                               

Ο Γιάννης Βίρλος γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Είναι διευθυντής χειρουργικής (Consultant Colorectal Surgeon) στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του  Derby και Burton του Ηνωμένου Βασιλείου (University Hospitals of Derby and Burton), θέση την οποία διατηρεί από το 2016.  Επίσης είναι αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ορθοπυελικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ GENERAL Αθηνών.