ΚοινωνίαΑρχείο

Καθαρίζει για λίγο η Ερμιονίδα

Προσωρινή λύση για να αναπνεύσει στις γιορτές η Ερμιονίδα, δόθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με απόφασή του, ανέστειλε την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία αφαιρούσε την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας μεταξύ άλλων τονίζεται ότι, “από σήμερα Σάββατο, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σκουπίδια

Το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας θα εργαστεί ακατάπαυστα τις επόμενες μέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα έτσι ώστε να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συνεχίζουν αδιάκοπα την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ενός Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με σκοπό να δοθεί μια οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας, ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και μια δεκαετία και μας έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα.
Παρόλο που δεν κρατάμε μαγικά ραβδάκια, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έτσι πότε στο μέλλον δεν θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πανέμορφης Ερμιονίδας, καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που ζούμε σήμερα και που ζήσαμε στο παρελθόν”.

Βέβαια το βασικό ερώτημα παραμένει το “που θα πάνε τα σκουπίδια” από τον σταθμό μεταφόρτωσης και μετά;