ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο Ολυμπιακός έστησε μπλόκο στους «Λύκους»

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητά του και κέρδισε άνετα τον ανεβασμένο τελευταία Διομήδη στη Νέα Κίο με 22-31, για την 11η αγωνιστική της Handball Premier.

Οι Πειραιώτες, έχοντας τη συμπαράσταση των οπαδών τους, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μούγιτς με 7 γκολ, ενώ ο Κανδύλας πέτυχε 6 γκολ και ο Λέμος 4. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Διομήδης βράβευσε τον Χάρη Μάλλιο για την προσφορά του στην ομάδα, με την οποία κατέκτησε και το Challenge Cup το 2012.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 6-3, ενώ δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας αγώνα ο Λέμος ανέβασε, για πρώτη φορά, τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 10-7, όμως, ο Ολυμπιακός με νέο σερί έκανε το 14-9.

Στο 3:20 του αγώνα τραυματίστηκε ο Γαρύφαλλος Μπάγιος, αποχώρησε από το παιχνίδι και η σοβαρότητα της κατάστασης του θα εκτιμηθεί με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να παραμένει σοβαρός και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Στο 40:12 και με το σκορ στο 19-11, το παιχνιδι διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά καθώς επικρατούσε ένταση στο κλειστό του Άργους.

Διομήδης Ολυμπιακός

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν επηρεάστηκε, με τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα να συνεχίζουν σε υψηλή απόδοση,  φτάνοντας στο 21-13 και το συν οκτώ στο 46:05 του αγώνα.

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο, με τον Αραπακόπουλο να σημειώνει το 23-13, λίγο πριν ο αγώνας μπει στο τελευταίο δεκάλεπο του.

Ο ρυθμός άνοιξε στα τελευταία λεπτά, για να έρθει το τελικό 31-22, με το οποίο ο Ολυμπιακός έκλεισε νικηφόρα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2019.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 3-6, 4-7, 5-10, 8-13, 9-14 (ημ.), 10-17, 11-19, 13-20, 15-23, 19-28, 22-31

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Χαλκίδης): Τζίμπουλας, Μαρκατάτος, Βαρδακάς, Κρεμαστιώτης, Τσιγαρίδας 1, Ραντουλέσκου, Τσάκαλος 3, Παπαντωνόπουλος, Ντάσεβιτς 1, Σμυρνιώτης, Σπέντζος, Μπόσκος 5, Χαντέλης 2, Μάνθος 1, Λίμα 5, Γκολούμποβιτς 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 4, Μούγιτς 7, Μάλλιος, Τερλέτσκι, Κανδύλας 6, Σανίκης, Μπάγιος, Δεληχρήστος 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 3, Μιχαηλίδης 4, Τσίλης 1

Διομήδης Ολυμπιακός

Γιατί ζητά συγγνώμη Ο Διομήδης

Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά δύο φορές καθώς σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στην πρώτη διακοπή, οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο εμποδίζοντας τη διεξαγωγή του αγώνα (λόγω έλλειψης ικανού χώρου του γηπέδου, ώστε να ανέβουν στις κερκίδες).  

Στο 40.12 έγινε εκ νέου διακοπή, καθώς φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας έριξαν νερά στον αγωνιστικό χώρο και πανηγυρίζοντας εισήλθαν ξανά. Με την επέμβαση της αστυνομίας και παραγόντων του Ολυμπιακού αποκαταστάθηκε η τάξη και συνεχίστηκε η αναμέτρηση. Έξι λεπτά αργότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν οριστικά. 

Με αφορμή τα παραπάνω οι άνθρωποι του Διομήδη τοποθετήθηκαν μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Ως Διομήδης θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από όλους τους φιλάθλους μας, τους γονείς και τα παιδιά των Ακαδημιών μας που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, γιατί δικαίως η ασφάλεια των παιδιών τους είναι πρωτίστης σημασίας, μπροστά στις εικόνες ντροπής που αντίκριζαν κατά τις διακοπές που έγιναν λόγω της απρόκλητης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο οπαδών των φιλοξενούμενων.

Παρόλο που η είσοδος υπεράριθμων οπαδών των φιλοξενούμενων που δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες στην κερκίδα ήταν απόφαση και ευθύνη άλλων, όπως και οι επαναλαμβανόμενες διακοπές εμείς οφείλουμε ένα συγνώμη στον κόσμο μας γιατί έφεραν στο γήπεδο τα παιδιά τους να απολαύσουν δύο μεγάλες ομάδες που δεν τις χωρίζει τίποτα να παίζουν όμορφο χάντμπολ και βρέθηκαν να αποχωρούν άρον άρον».