ΚοινωνίαΑρχείο

Με μασονική δωρεά οι στρατιωτικοί ξενώνες του ΚΕΜΧ

Δωρέα του τέκτονα Χρήστου Μανέα είναι οι στρατιωτικοί Ξενώνες στην Φρουρά Ναυπλίου που εγκαινιάστηκαν πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του armyvoice.gr, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χρήστος Μανέας, Ἐπίτιμος Ὕπατος Μέγας Ταξιάρχης της Μεγάλης Τεκτονικής Στοάς Αθηνών, κάνει δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτή τη φορά η δωρεά είναι οι στρατιωτικοί ξενώνες που δημιουργήθηκαν στο Ναύπλιο για προσωρινή διαμονή των στελεχών.

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαδόπουλου.

Χρήστος Μανέας

Πρόκειται για έξι ένους ξενώνες που κατασκευάστηκαν στο Στρατόπεδο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ).

Οι ξενώνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, κατασκευάστηκαν με δωρεά του ιδιώτη κ. Χρήστου Μανέα και αποτελούνται από διαμερίσματα των 30 και 65 τετραγωνικών μέτρων, παρέχοντας στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη καθώς και στις οικογένειες τους προσωρινή  διαμονή στη πόλη του Ναυπλίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ – IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»), Υποστράτηγος Νικόλαος Λάλος, ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ/ΔΜΧ), Υποστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο κ καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών.