ΚοινωνίαΑρχείο

Τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες από τη ΔΕΥΑ Επιδαύρου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Επιδαύρου δηλώνουν πως καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να γίνει υγιής, να επιστρέψει στην κανονικότητα και να ανακτήσει την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΕΠ:

«Καθημερινά προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε θέματα οργάνωσης, να διευθετήσουμε όλες τις εκκρεμότητες και άμεσα να εξυπηρετούμε τους καταναλωτές χωρίς καθυστερήσεις.

Πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία ανακυκλώνονταν για πολλά χρόνια, έχουν πλέον αντιμετωπιστεί και προχωρήσαμε σε αλλαγές ώστε να μην ξανασυμβούν. Με νέα τεχνολογικά μέσα και σωστή χρήση αυτών, ανεβάζουμε επίπεδο τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. για να γίνει η επιχείρηση αυτή που σε όλους μας αξίζει.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να φτάνει σε όλα τα σπίτια με επάρκεια και καταλληλότητα. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται κάποιες δαπάνες (ηλεκτρικό ρεύμα, βλάβες και επεκτάσεις δικτύων, προμήθεια ανταλλακτικών, μισθοδοσία προσωπικού, κλπ). Τα τέλη ύδρευσης έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και καλύπτουν όλες αυτές τις δαπάνες.

Η επιχείρηση έχει υποχρέωση να έχουν όλα τα σπίτια κατάλληλο νερό (Ν. 1069/1980), αλλά για να εξασφαλιστεί αυτό θα πρέπει οι καταναλωτές να εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Στις 26 Οκτωβρίου 2019 που αναλάβαμε επίσημα ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο την επιχείρηση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών από και προς την επιχείρηση.

Λαμβάνοντας υπόψη μας την οικονομική δυσκολία της καθημερινότητας των καταναλωτών, ομόφωνα αποφασίσαμε, απόφαση 143/18-12-2019, μία νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνοντας έτσι μια τελευταία ευκαιρία σε όσους οφείλουν στην επιχείρηση να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, γιατί στη συνέχεια βάσει του κανονισμού, θα υπάρξουν διακοπές στην υδροδότηση, το οποίο φυσικά θέλουμε να αποφύγουμε.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ:

ΔΕΥΑ Επιδαύρου

ΔΕΥΑ Επιδαύρου

• Πάνω από 500 ευρώ θα δίνεται 10% προκαταβολή επί του συνολικού ποσού και θα καταβάλλεται η πρώτη δόση.
• Ο καταναλωτής θα μπορεί να πληρώσει μικρότερο αριθμό δόσεων, όχι όμως μεγαλύτερο.
• Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι συνεπής στη σειρά των δόσεων και ξεπεράσει την οφειλή της τρίτης δόσης, αφενός θα χάνει το δικαίωμα της ρύθμισης και δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε νέο διακανονισμό και αφετέρου θα εφαρμόζεται το άρθρο 17 του Κανονισμού Ύδρευσης Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Επιδαύρου.
• Λήξη προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Ευχόμαστε σε όλους σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, καλές γιορτές και το 2020 να χαρίσει σε όλους υγεία, αγάπη, οικογενειακή ευτυχία και αλληλεγγύη!

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παύλου»