ΟικονομίαΑρχείο

Χάρισε οικόπεδο – φιλέτο το χρεωκοπημένο Γηροκομείο

Απόφαση 8 του έτους 1989. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου ομόφωνα αποφασίζει να παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ ένα τμήμα του μεγάλου οικοπέδου του στην εκκλησία για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αναστασίου. Χωρίς να βάλει όρους και προϋποθέσεις. Την περίοδο εκείνη δήμαρχος Ναυπλίου ήταν ο Γεώργιος Τσούρνος.

Το ξεσκόνισμα” των αρχείων του Γηροκομείου Ναυπλίου άρχισε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του χρεωκοπημένου Ιδρύματος, με τον Γραμματέα Κώστα Καράπαυλο να ανακοινώνει ότι: «Αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι θα ανεγείρετο μία μικρή εκκλησία για το Γηροκομείο και για την γειτονιά. Αντί για αυτό ανεγέρθη ένα τεράστιο κτήριο. με υπόγειο και μεγάλο όγκο.

Το Γηροκομείο απώλεσε την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί το οικόπεδό του που ήταν σε εκπληκτική θέση με θέα, αφού μπροστά είναι τα οικόπεδα του Δημοσίου. Φαντασθείτε μια πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα που να τα εκμεταλλεύεται το Γηροκομείο. Δε θα είχε έλλειμμα. Και μια μικρή εκκλησία του Αγίου Αναστασίου. Και ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς θα ήταν ευτυχής για την φροντίδα στους γέροντες και τις γερόντισσες».

Χάρισε οικόπεδο – φιλέτο το χρεωκοπημένο Γηροκομείο

Και καταλήγει: «Αυτό που λέω είναι ότι η εκκλησία και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αναστασίου έχουν μια τεράστια ηθική υποχρέωση, τώρα στις δύσκολες στιγμές, να ενισχύσουν το Γηροκομείο. Ας αναλάβουν όλη την ΔΕΗ από εδώ και μπρός μιας και το οικόπεδο είναι ενιαίο (ερώτημα είναι πως έγινε δυνατή η τοποθέτηση δύο μετρητών)».

Ο κος Καράπαυλος αναφέρεται σε κακοδιαχείριση ετών: «Έμπαινε επί χρόνια μέσα πολλά χρήματα το Γηροκομείο και η μόνη λύση ήταν “πουλάμε ακίνητα” από την τεράστια περιουσία. Αλλά και αυτά τελειώνουν κάποια στιγμή».

Όπως σημειώνει: «Δεν έχω βρει μέχρι σήμερα κάτι που να άπτεται των εισαγγελικών καθηκόντων. Να είστε βέβαιοι ότι εάν βρω ενδείξεις δεν θα σιωπήσω και δεν θα αδρανήσω».

Χάρισε οικόπεδο – φιλέτο το χρεωκοπημένο Γηροκομείο

Οι φωτογραφίες είναι από το υπόγειο του Ιερού Ναού. Έκτισαν, έκτισαν και ουσιαστικά ανεκμετάλλευτοι παραμένουν οι χώροι, που στέρησαν από το Γηροκομείο την δυνατότητα αξιοποίησης του οικοπέδου, σημειώνει ο Γραμματέας του ΔΣ του Γηροκομείου Ναυπλίου.