ΚοινωνίαΑρχείο

Ούτε δεκάρα τσακιστή στους Δήμους της Αργολίδας για τα αδέσποτα

Με ΦΕΚ καθορίστηκε το ποσό των 600.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε.Φ. 1029- 201-0000000, ΑΛΕ 2310401009 «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού», για τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους έτους 2019.

Σε αντίθεση με τους 4 δήμους της Αργολίδας, που δεν παίρνουν φράγκο, όλοι οι άλλοι νομοί της περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση για ενισχύσεις. 

Πίνακας επιχορήγησης ζώων

Οι χρηματοδοτούμενοι Φορείς και το ύψος της χρηματοδότησης ανά Φορέα και κατηγορία δράσεων επιλέξιμων δαπανών περιλαμβάνεται στο παρακάτω link.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Η συγκεκριμένη Απόφαση στόχο έχει να προωθήσει την βελτίωση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων και να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία.