ΟικονομίαΑρχείο

Δεν ακολούθησε η Αργολίδα την κούρσα ανόδου στις τιμές των ακινήτων

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα έμειναν οι τιμές των ακινήτων ανά τετραγωνικό μέτρο στην Αργολίδα το 2019, σημειώνοντας μια μικρή μείωση της τάξεως του 0,70% σε σχέση με το 2018, την ίδια στιγμή που πανελλαδικά σημειώνεται άνοδος της τάξης του 6,5%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, οι τιμές πώλησης των ακινήτων διατήρησαν την ανοδική τους πορεία το Δεκέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με το 2018 έχουμε μια εντυπωσιακή αύξηση η οποία φαίνεται πως συνδέεται με τις προσδοκίες που καλλιέργησαν τα πρώτα μέτρα και οι εξαγγελίες για την τόνωση της οικοδομής, αλλά και από την ώθηση που έδωσε η ζήτηση σε Airbnb και Golden Visa.

Χαρακτηριστικές είναι οι αυξήσεις στο κέντρο της Αθήνας (10,7%) και στον δήμο Θεσσαλονίκης (με το εντυπωσιακό 32%). Αξιοσημείωτη είναι και η μείωση στη Βοιωτία που ξεπερνά το 10% σε σχέση με το 2018, καθώς επίσης στους νομούς Δράμας και Κοζάνης, όπου η πτώση των τιμών ξεπερνά το 5%.

Οι αυξήσεις και οι μειώσεις ανά νομό:

Πίνακας

Πίνακας

Μένει να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών και πως θα λειτουργήσει σε αυτή την τάση της αγοράς ακινήτων…