ΚοινωνίαΑρχείο

Με τσουχτερό κρύο γιόρτασε η Αργολίδα τα Θεοφάνεια

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αργολίδα, με τον κόσμο να τιμά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω «Ηφαιστίωνα».

Παραδοσιακά έθιμα σε Νέα Κίο και Ερμιόνη, όμορφες στιγμές και αρκετοί οι τολμηροί που βούτηξαν για τον σταυρό σε Τολό, Κιβέρι, Κεφαλάρι, Δρέπανο, Ίρια και αλλού. 

Θεοφάνεια 2020 Ερμιόνη

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο

Στην πρωτεύουσα, το Ναύπλιο, μετά τον αγιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό του Άγιου Γεωργίου, ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, με την παρουσία αρκετού κόσμου και κολυμβητών που βούτηξαν για τον σταυρό. 

Στο Ναύπλιο επέλεξε να κάνει Θεοφάνεια και ο Παναγιώτης Νίκας, κάνοντας μια στάση και από τη Νέα Κίο. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις επιπτώσεις από τον «Ηφαιστίωνα», χρησιμοποιώντας ένα απόφθεγμα: «Θα την πάθουμε όπως ο βοσκός με τον λύκο, θα φωνάζουμε και θα ρθει καμια δύσκολη στιγμή και δεν θα την πιστεύει κανείς», προσθέτοντας πως το χιόνι είναι ευλογία θεού και πως δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην Πελοπόννησο από την κακοκαιρία.

Νίκας Ναύπλιο Θεοφάνεια

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο

Θεοφάνεια 2020 Ναύπλιο

Photo Credits: Χρήστος Γκούμας, Κοσμάς Γεωργίου