ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Μαλτέζος βγάζει από την απομόνωση την Αργολίδα. Ο δρόμος που θα διατρέχει την καρδιά του νομού

Ένα έργο πνοής που θα βγάλει από την απομόνωση την Αργολίδα δρομολογείται από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, με τις ευλογίες του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τον πλέον σύγχρονο και πλήρη οδικό άξονα, με χαρακτήρα εισόδου στο νομό Αργολίδας, ο οποίος θα διατρέχει την καρδιά του νομού και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη των πολιτιστικών πόρων όχι μόνο του νομού, αλλά και όλου του ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου συνδέοντας τις περιοχές του νομού Αργολίδας με το Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο (Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα).

Η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου που αφορά τον οδικό άξονα «Κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες –Αγία Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου» στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος, παίρνει το δρόμο της.

Ο Μαλτέζος βγάζει από την απομόνωση την Αργολίδα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Πελοπόννησος ΑΕ, για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση μελετών από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες – Αγία Ελεούσα – Θέατρο Επιδαύρου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 851.692,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του ανωτέρου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρίνεται αναγκαία η ολοκλήρωση πρόσθετων κύριων και υποστηρικτικών μελετών σε σχέση με τις υφιστάμενες μελέτες που θα οδηγήσουν στην πλήρη ωρίμανσή του και αφορούν τα τμήματα Κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες και Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό, καθώς και πρόταση βελτίωσης του τμήματος Λυγουριό – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, με δεδομένο ότι τα τμήματα Μυκήνες – Τίρυνθα – Αγία Ελεούσα και Αρκαδικό – Λυγουριό έχουν κατασκευαστεί και δοθεί σε κυκλοφορία.