ΠολιτισμόςΑρχείο

Λιγότεροι τουρίστες σε Επίδαυρο και Μυκήνες

Αύξηση 5,6% σημειώθηκε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στον αριθμό των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας τους 9 πρώτους μήνες του 2019.

Σταθερά στην πρώτη πεντάδα η Επίδαυρος και οι Μυκήνες που όμως, μαζί με την Ακρόπολη, σημείωσαν μείωση επισκεπτών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, την ίδια στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι παρουσίασαν αύξηση.

Το ίδιο διάστημα, αύξηση σημειώθηκε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας. Πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο για το 9μηνο του 2019 είναι το μουσείο της Ακρόπολης, ακολουθεί το μουσείο στο Ηράκλειο και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο.

Ακρόπολη, αρχαία Ολυμπία και Λίνδος είναι οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι. Ακολουθεί στην 4η θέση η Επίδαυρος με 448.185 επισκέπτες έναντι 470.607 το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2018, μείωση της τάξης του 4,8%. Οι Μυκήνες βρίσκονται στην 5η θέση με 416.519 επισκέπτες έναντι 418.498 το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος του 2018, μείωση 0,5%.

Πίνακας

Η μειωμένη επισκεψιμότητα δείχνει πως οφείλεται στην γενικότερη τουριστική κίνηση στην περιοχή το 2019, η οποία ήταν φτωχότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Παρόλα αυτά η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους -αν και μειωμένη- παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της «γειτνίασης» με την πρωτεύουσα που επιτρέπει μονοήμερες εκδρομές, οι οποίες ωστόσο ήταν λιγότερες σε σχέση με πρόπερσι.