ΡεπορτάζΑρχείο

Τηγανισμένα λάδια προκάλεσαν τη ρύπανση στο λιμάνι του Ναυπλίου

Ολονύχτια έρευνα από τους λιμενικούς για για το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ρύπανση από κηλίδα στο λιμάνι του Ναυπλίου, η οποία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που προκάλεσε την ρύπανση. 

Το λιμεναρχείο Ναυπλίου προχώρησε άμεσα στην απορρύπανση στο σημείο που αναπτύχθηκε η κηλίδα, η οποια δεν ξεπερνούσε τα 15 τετραγωνικά. Επίσης συλλέχθηκε δείγμα για να διαπιστωθεί μετά από εξετάσεις για τι υλικό πρόκειται. 

Απορύπανση λιμάνι Ναυπλίου

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Λιμενάρχης Τάκης Κοντός και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τάσος Ζαφείρης.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η ρύπανση προκλήθηκε από σκάφος όμως αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες που ξεκινούν από το τελωνείο, επικεντρώνονται πλέον σε υπόνομο όπου εικάζεται πως κάποια ταβέρνα έριξε τηγανισμένα λάδια μέσα σε αυτόν με αποτέλεσμα να προκληθεί η κηλίδα την οποία τα ρεύματα μετέφεραν στη γωνία της προβλήτας απέναντι από το Ηλιοστάσιο.

Απορύπανση λιμάνι Ναυπλίου  

Να σημειωθεί πως πριν από πολλά χρόνια είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο ομβρίων από ταβέρνες που έριχναν τα τηγανισμένα λάδια και λίπη, με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι υπόνομοι. Αυτό ερευνάται και πάλι μετά την ρύπανση.

Απορύπανση λιμάνι Ναυπλίου

Απορύπανση λιμάνι Ναυπλίου

Ευτυχώς η ρύπανση αντιμετωπίστηκε και δεν επεκτάθηκε χάρη στην άμεση ανταπόκριση των λιμενικών.

Η εικόνα που παρουσίαζε μικρό μέρος του λιμανιού στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 17/1, όπως την κατέγραψε ο anagnostis είναι χαρακτηριστική, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

ρύπανση λιμάνι Ναυπλίου

ρύπανση λιμάνι Ναυπλίου

ρύπανση λιμάνι Ναυπλίου