ΚοινωνίαΑρχείο

Δήμας – Διαμαντοπούλου στην Κόρινθο για την Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ιδιωτικού σχολείου “Homo Educandus” για τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της Ελλάδας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων και αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό.

Διαμαντοπούλου Κόρινθος 02

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας τόνισε στην εισήγησή του ότι όποια χώρα δεν προσαρμόζεται διαρκώς στις νέες συνθήκες, πολύ απλά θα την προσπερνούν οι εξελίξεις. Αποτελεί μονόδρομο πια, είπε χαρακτηριστικά. 

Διαμαντοπούλου Κόρινθος 03
Η πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου καθήλωσε το ακροατήριο με την εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ομιλία της για τις προκλήσεις της Δ΄ Βιομηχανικής Επανάστασης, το ρόλο της Ελλάδας και τις ευκαιρίες που αναφαίνονται. 

Η κ.Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της σημείωσε τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η Επανάσταση οριοθετώντας το μέγιστο διακύβευμα, την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος συνολικά αφού, όπως σημείωσε, « το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυτό που ορίζει το μέλλον μιας χώρας».

Διαμαντοπούλου Κόρινθος 05

Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος έστειλε το μήνυμα της αναγκαιότητας κάθε ένας ατομικά αλλά και συλλογικά να γίνει συμμέτοχος αρχικά στην γνώση και μετέπειτα στην δράση. «Σε μια πραγματικότητα που η πρόδοος δεν σταματά ποτέ, μόνο με σχέδιο και δουλειά από τις ηγεσίες και τους λαούς μπορούμε να αντιμετωπισουμε τις προκλήσεις αλλά και τις απειλές» σημειώνει ο Δήμαρχος καταλήγοντας πως «εκείνοι που προετοιμάζονται και «διαβάζουν» το μέλλον θα είναι εκείνοι που θ αποκομίσουν οφέλη και κέρδη»!

Διαμαντοπούλου Κόρινθος 04

Παρούσα και η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού της περ. Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων «Η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι η ευκαιρία μας για μια κοινωνία ευφυή και βιονική, που δεν σταματά στις έξυπνες πόλεις, την έξυπνη γεωργία και την τεχνική νοημοσύνη καθώς και την βιοτεχνολογία. Η προσέγγιση κατά την άποψη μου πρέπει να γίνει με συμμετοχή της πολιτείας και ιδιωτικού τομέα ώστε να επιτύχουμε αυτή η εξέλιξη να είναι ανθρωποκεντρική».