ΕκδηλώσειςΑρχείο

Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία

Την  Κυριακή  2 Φεβρουαρίου στις  6.30  μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει: η Δρ. Νατάσσα Πίππα, φαρμακοποιός, MSc, PhD, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:  «Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Όταν τα φάρμακα και τα εμβόλια “αλλάζουν” διαστάσεις».

Η ερευνά της αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νανοσωματιδίων  για τη μεταφορά και στοχευμένη δράση φαρμάκων. Διαθέτει μεταπτυχιακό στη «Βιομηχανική Φαρμακευτική»  και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο κλάδο της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας το 2015 στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα “NANOMACRO: Functional Self-assembled Nanostructures from Block Copolymers and Proteins”  στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα την εξέλιξη των φαρμάκων κατά την οποία θα προβληθούν διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.